Manor Marussia piedalīsies jau pirmajā jaunās sezonas posmā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pirmās formulas (F-1) komanda «Manor Marussia», pateicoties investoru finansiālajam atbalstam, piedalīsies jau pirmajā jaunās sezonas posmā, kas nākamajā nedēļā risināsies Melburnā.

Par vienības galvenajiem investoriem kļuvuši energokompānijas «Ovo» dibinātājs Stīvens Ficpetriks no Ziemeļīrijas, kā arī bijušais britu lielveikalu tīkla «Sainsbury’s» vadītājs Džastins Kings, kurš kļuvis par tās vadītāju.

«Lai izprastu situāciju, bija nepieciešams lielāks laiks, un likās, ka ir jau par vēlu, lai atdzīvinātu komandu,» atzina Ficpetriks. «Tomēr, redzot, kā komanda attīstījās pēdējos piecos gados un ko tā pieredzējusi, nešķita pareizi izbeigt tik labu stāstu.»

Pamatīgu finansiālo problēmu dēļ F-1 komanda, iepriekš pazīstama kā «Marussia», pagājušā gada novembrī beidza pastāvēt, izlaižot sezonas pēdējos trīs posmus. Gandrīz identiskas problēmas toreiz piemeklēja arī «Caterham» komandu, kas nākamās sezonas dalībnieku vidū nav iekļauta.

«Manor Marussia» komanda turpina darboties savā iepriekšējās sezonas bāzē Jorkšīrā, kas ir pilnīgi aprīkota pēc 2015.gada sezonas noteikumiem.

Formulas, kurām šonedēļ tiek pārbaudīta izturība pret triecieniem, ir «jauna koncepta automašīna, kurai veikti ievērojami drošības uzlabojumi», paudis «Manor Marussia» direktors Greiems Loudons.

«Sāku izskatīt variantus, kā palīdzēt komandai,» pauda Ficpetriks. «Pēc sarunas ar Loudonu izkristalizējās galvenā problēma - jāatjauno sadarbība ar tehniskā aprīkojuma nodrošinātājiem «Ferrari«.»

«Manor Marussia» vienība sacentīsies ar «Ferrari» dzinējiem un šasijām. Viens no tās braucējiem būs brits Vils Stīvenss, kurš pagājušās sezonas pēdējā posmā startēja «Caterham» rindās, bet otrs vēl nav nosaukts.

Zīmīgi, ka starpsezonā «Marussia» komanda treniņbraucienos nav piedalījusies. Turklāt iepriekš pārējās komandas noraidīja «Marrusia» vēlmi piedalīties sacensībās ar pērnā gada mašīnu.

Kad «Marussia» pērn beidza pastāvēt, tās parādsaistības tika lēstas ap 60 miljoniem mārciņu (81,3 miljoniem eiro).

«Marussia» savu dalību F-1 sāka 2010.gadā, kad komandas nosaukums vēl bija «Virgin». Vienība mainīja savu vārdu, kad «Marussia» iegādājās krievu biznesmenis Andrejs Čeglakovs.

Pagājušajā sezonā sacensībās Monako «Marussia» ieguva savus pirmos un pagaidām vienīgos punktus savā pastāvēšanas vēsturē, kad francūzis Žils Bjanki, kurš pašlaik atlabst pēc smagas galvas traumas, izcīnīja devīto vietu.

Pērn komandas sastāvā brauca arī brits Makss Čiltons.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu