Igauņu rallisti gandrīz noslīkst savā mašīnā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Twitter @planetemarcus

Meksikā šobrīd norisinās pasaules rallija čempionāta trešais posms, kurā šausminošu avāriju piedzīvojuši MSport komandas braucēji no Igaunijas - Ots Tanāks un viņa stūrmanis Raigo Molders.

Spriežot pēc aculiecinieku fotogrāfijām, Tanāks nav ticis galā ar sava auto vadību vienā no kreisajā līkumā vietā, kur trasei tieši blakus atrodas ūdenstilpe. Pārējie notikumi jau ir likumsakarīgi - velšanās un iekrišana ūdenī. Bet laimīgā kārtā abi sportisti paguva atsprādzēties un izkļūt no savas rallija Ford Fiesta RS WRC pirms tā pazūd skatam zem ūdens.

Post by WRC.

Negadījums notika tikai nepilnus trīs kilometrus pēc Meksikas rallija trešā ātrumposma starta netālu no Guanahuato.

Kā savā Twitter kontā pēc atgriešanās viesnīcē Leonā raksta Tanāks, «pēc karstas dušas mēs abi jūtamies labāk».

Tikmēr MSport vadītājs Malkolms Vilsons WRC.com sacījis: «Galvenais, ka ar zēniem viss ir kārtībā. Viņi ir mazliet «uzvilkti», tādēļ aizsūtījām viņus uz viesnīcu, lai sakārto domas. Šobrīd viņi ir pārāk šokēti, lai runātu par notikušo.»

Mazliet vēlāk Vilsons izteicās, ka «komandā ir milzīgs atvieglojums». «Neviens nezināja, kas ir noticis. Organizatori nosūtīja helikopteru viņus meklēt, taču viņi nebija atrodami. Tad sākām pētīt sekošanas sistēmu un pamanījām, ka blakus trasei vietā, kur viņi pazuda, ir ūdenstilpe. Jau sākām bīties sliktākā scenārija,» - tā Vilsons.

«Nākamais, ko darīsim, mēģināsim izcelt auto. Tas, ka auto nav redzams, liecina, cik dziļš tur ir,» skaidro MSport vadītājs.







Spītējot Tanāka neveiksmei, Meksikas rallijs turpinās. Tajā pēc sešiem aizvadītajiem ātrumposmiem līderis ir divkārtējais pasaules čempions Sebastjans Ožjē (Volkswagen). Viņam ar 9,6 sekunžu deficītu seko Tjerī Nevils (Hyundai), bet 15,8 sekundes zaudē komandas biedrs Jāri Mati Latvala.

Atlikušajos piektdienas ātrumposmos cīņas solās būt ļoti sīvas, jo Ožjē no 6.pozīcijā braucošā Elfina Evansa (Ford) šķir vien 34 sekundes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu