Tanāks: Fantastiska sajūta uzvarēt cīņā ar slīkstošu auto

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Ir fantastiska sajūta uzvarēt cīņā par izkļūšanu no slīkstošas automašīnas, pēc aizvadītajā nedēļas nogalē pasaules autorallija čempionāta (WRC) Meksikas posma laikā piedzīvotās dramatiskās pieredzes atzinis igauņu autobraucējs Ots Tanāks.

Lai gan automašīna nobrauca no trases, krītot pa grāvi apmeta sānisku kūleni un iekrita ezerā, Tanāks un viņa stūrmanis Raigo Melders negadījumā necieta.

«Ja tu esi iekritis ezerā, pietuvojies savas dzīves robežai, cīnies par to un uzvari - tā ir fantastiska sajūta,» atzina 28 gadus vecais igauņu sportists, kurš tagad jau iesaukts par «TiTanak», atsaucoties uz kuģi «Titāniks».

Tanāks un Melders spēja izkļūt no automašīnas ātrāk nekā desmit sekundēs, bet pēc 25 sekundēm mašīna jau bija nogrimusi ezera dzelmē.

«Attaisīju drošības jostas, un, kad biju atvēris auto durvis, tas nekavējoties piepildījās ar ūdeni. Un tad tas noslīka. Bija nedaudz bailīgi, kad biju izkļuvis no automašīnas,» Tanāks stāstīja par avāriju. «Komunikāciju vads vēl bija pieslēgts, un es nespēju to izraut, tas mani vilka zem ūdens. Tā bija velnišķīga sajūta, bet laimīgā kārtā man pietika spēka to atvienot. Man bija vienalga, cik smagi tas ir, bet vajadzēja tikt ārā no tās mašīnas. Tas tiešām bija uz robežas.»

Kā vēl atzina Tanāks, viņi esot bijuši vieni un skatītāji atradās pārāk tālu, lai varētu palīdzēt izkļūt no automašīnas. «Mums uz krastu bija jāpeld kādi pieci līdz seši metri. Tas ir diezgan grūti izdarāms, ja galvā ir ķiveres. Es nezinu, vai esmu labs peldētājs, bet izdzīvoju, tātad esmu pietiekami labs,» piebilda Tanāks.

Pēc desmit stundām «M-Sport» komanda izvilka automašīnu no ezera un brīnumainā kārtā spēja to salabot, lai tā būtu braukšanai piemērota, tāpēc svētdien jau pēc «Rally 2» sistēmas atgriezās trasē.

Jau ziņots, ka pašreizējais pasaules čempions francūzis Sebastjans Ožjē no «Volkswagen» komandas svētdien trešo gadu pēc kārtas triumfēja pasaules WRC Meksikas posmā un viņš uzvarējis visos trijos šogad notikušajos posmos.

Ots Tanāks kopš 2009.gada ir piedalījies 41 WRC posmā, uzvarot deviņos ātrumposmos un vienu reizi kāpjot uz goda pjedestāla.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu