«Red Bull» un «Renault» vaino viens otru neveiksmīgajā sezonas sākumā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pirmās formulas (F-1) komanda «Red Bull» un tās dzinēju piegādātājs «Renault» sezonas sākuma neveiksmēs vaino viens otru.

Sirils Abitebols, kurš atbild par «Renault» kompānijas darbībām F-1 čempionātā, izteicās, ka «ir grūti strādāt ar partneri, kas melo».

F-1 sezonas pirmajā posmā Austrālijā, kas norisinājās pirms nepilnām divām nedēļām, «Red Bull» komandas pirmais pilots austrālietis Daniels Rikjardo bija sestais, kamēr krievs Daņila Kvjats saskārās ar pārnesumkārbas problēmām un uz starta nemaz neizgāja.

«Neredzam gaismu tuneļa galā, turklāt mums ir dzinējs, kas no pārējiem stipri atpaliek,» pauda «Red Bull» tehniskais direktors Adrians Ņūijs.

«Adrians ir apburošs džentlmenis un lielisks inženieris, taču viņš ir visu dzīvi pavadījis, kritizējot dzinēju ražotājus. Ņūijs ir pārāk vecs, lai mainītos,» sacīja Abitebols.

Kritiku «Renault» dzinējiem veltījis arī «Red Bull» komandas vadītājs Kristians Horners. Ar problēmām saskaras arī «Toro Rosso» un «Lotus», kas izmanto franču uzņēmuma motorus.

«Red Bull» komanda četrus gadus pēc kārtas - no 2010. līdz 2013.gadam - uzvarēja pasaules čempionāta pilotu un Konstruktoru kausa vērtējumā, taču pērn piekāpās lielisku sniegumu demonstrējošajam «Mercedes», kas arī šo sezonu sāka ar dubultuzvaru Austrālijā.

Šīs sezonas otrais posms jau šajā nedēļas nogalē notiks Malaizijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu