Jonasam otrā vieta otrajā PČ posmā pēc kārtas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

Latvijas talantīgais motobraucējs Pauls Jonass svētdien izcīnīja otro vietu Argentīnā notiekošā pasaules čempionāta motokrosā sezonas trešajā posmā MX2 klasē, šādu panākumu gūstot jau otrajā etapā pēc kārtas.

Latvietis pirmajā braucienā finišēja otrais, bet otrajā ieguva trešo vietu un pasaules čempionāta kopvērtējumā viņš saglabā ļoti stabilu trešo vietu.

Pirmā brauciena sākumā sadursmē iekļuva Jonasa komandas biedrs no KTM rūpnīcas komandas «Red Bull KTM Factory Racing» un šīs sezonas galvenais favorīts Džefrijs Herlingss no Nīderlandes, izstājoties no sacensībām. Pats Jonass pēc starta bija vien astotais, tomēr ātri aizcīnījās līdz otrajai pozīcijai, pēc tam apsteidzot arī francūzi Dilanu Ferandisu. Uz laiku Jonass spēja pārņemt arī līderpozīciju, tomēr pēc tam Ferandiss viņu apsteidza, gūstot uzvaru sacensībās.

Jonass finišā viņam sekoja pēc septiņām sekundēm, gūstot ļoti stabilu otro vietu. Turklāt latvietis otrajā aplī sasniedza ātrāko apļa laiku, kas turpinājumā vairs netika uzlabots.

Tikmēr vēl viens latvietis Roberts Justs no «HSF Logistics» komandas pirmajā braucienā ieņēma 18.vietu, Ferandisam zaudējot minūti un 26 sekundes. Viņš šajā posmā startēja, neskatoties uz kājas traumu.

Otrajā braucienā Herlingss un Jonass pēc starta aizbrauca pirmajās divās vietās, bet Ferandisu distances sākumā piemeklēja vairākas problēmas un līdz trešajai pozīcijai viņš uzcīnījās vien distances vidū. Turpinājumā francūzis lēnām tuvojās Jonasam un trīs ar pusi minūtes pirms brauciena beigām arī apsteidza.

Uzvaru braucienā guva Herlingss, kuram pēc 20 sekundēm sekoja Ferandiss, bet Jonass bija vēl par četrām sekundēm lēnāks.

Tikmēr Justs otro braucienu noslēdza 15.vietā, uzvarētājam zaudējot minūti un 46 sekundes.

Līdz ar to posmā ar 47 punktiem uzvarēja Ferandiss, kurš šādu panākumu guvis pirmoreiz karjerā, bet Jonass ar 42 punktiem palika otrais.

Savukārt Justs posma summā ar deviņiem punktiem palika 20.pozīcijā.

Šo sezonu Jonass ir iesācis lieliski, jo sezonas pirmajā posmā Katarā viņš bija sestais, bet pēc tam nākamajās sacensībās Taizemē izcīnīja jau otro pozīciju.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc trešā posma pa 125 punktiem ir pirmajos divos etapos uzvarējušajam Herlingsam un Fernandisam, bet Jonass ar 112 punktiem seko trešajā pozīcijā.

Tikmēr Justs ar 34 punktiem kopvērtējumā atrodams 17.pozīcijā.

Šajā sezonā vismaz pirmajos posmos prestižākajā MXGP klasē Latviju nepārstāvēs neviens braucējs. Iepriekšējās sezonas noslēguma kopvērtējumā savā karjerā augstāko 13.vietu guva Matīss Karro, kurš starpsezonā vienojās par atgriešanos «MVR-D Honda» komandā, kas nenodrošinātu latvieša dalību pasaules čempionātā. Turklāt februārī Karro savainoja ceļgala krusteniskās saites un trasē varēs atgriezties vasaras sākumā.

Pasaules čempionātā šosezon plānoti 18 etapi, turklāt 12.jūlijā sportistiem arī plānotas sacensības Ķeguma trasē Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu