Eklstons piedāvā izveidot atsevišķu PČ autosportā dāmām

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pirmās formulas (F-1) autosacīkšu virsvadītājs Bernijs Eklstons nācis klajā ar piedāvājumu izveidot atsevišķu pasaules čempionātu (PČ) autosportā sievietēm, kas papildinātu «Grand Prix» posmu nedēļas nogales programmu, vēsta aģentūra «Reuters».

«Domāju, ka tā ir laba ideja - ļaut viņām sevi parādīt,» britu mediji citē 84 gadus veco Eklstonu, kurš paudis šādu piedāvājumu komandu vadītājiem pagājušajā nedēļā notikušās Malaizijas «Grand Prix» izcīņas laikā.

«Dažādu iemeslu dēļ sievietes [F-1 sacensībās] nestartē - ne tāpēc, ka mēs to nevēlamies,» piebilda Eklstons. «Mēs to vēlamies, jo viņas piesaistīs uzmanību un publicitāti, un, iespējams, arī daudz sponsoru.»

Iecere būtu ar F-1 komandu atbalstu aizvadīt pilnīgi atsevišķu čempionātu sievietēm.

Kopš 1976. gada F-1 pasaules čempionāta sacīkstēs sieviete nav startējusi. Lella Lombardi 1975. gadā Spānijā izcīnīja pat sesto vietu un puspunktu čempionāta ieskaitē, jo brauciens tika pārtraukts traģiska negadījuma dēļ.

Pēdējā, kura mēģināja kvalificēties sacīkstēm, bija itāliete Džovanna Amati 1992. gadā ar «Brabham».

Sūzija Volfa patlaban ir «Williams» komandas attīstības programmas braucēja un pagājušajā gadā, piedaloties piektdienas brīvajā treniņā, kļuva par pirmo sievieti 22 gadu laikā, kas piedalījusies F-1 sacīkšu nedēļas nogales pasākumos.

Volfa ir «Mercedes» sporta direktora Toto sieva.

Par «Lotus» komandas attīstības programmas braucēju ir kļuvusi spāniete Karmena Horda.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu