Dambis: Drīz pabeigsim būvēt viena megavata elektrisko sacīkšu auto

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Noslēgumam tuvojas «eO PP03» - pasaulē pirmā viena megavata elektriskā sacīkšu auto - izstrāde, aģentūru LETA informēja autosporta komanda «Drive eO».

Auto projektēts un uzbūvēts Latvijā, un šā gada 28.jūnijā 1020 kilovatu (1368 zirgspēku) jaudīgais spēkrats piedalīsies leģendārajās Paikspīkas kalnā braukšanas sacensībās ASV (Pikes Peak International Hill Climb). «Drive eO» vadītājs Andris Dambis norāda, ka komandas pārstāvji vēlas kļūt par pirmajiem, kuri šajās sacensībās uzvar ar elektrisko sacīkšu auto.

Ar «Drive eO» zīmolu tiek izstrādāti un būvēti elektrisko un hibrīda auto prototipi. Modelis «eO PP03» ir vairāku gadu ilga darba rezultāts. Latvijas komanda bija pirmā pasaulē, kas piedalījās un arī finišēja Dakāras rallijā ar hibrīda elektrisko auto. Pēc rallija noslēguma tika uzbūvēts modelis «eO PP01», ar domu radīt pilnībā elektrisku auto, ar kuru piedalīties Paikspīkas kalnā braukšanas sacensībās. Pērn «Drive eO» bija pirmie, kuri Paikspīkā startēja ar uzlabotu «Tesla Roadster», informē uzņēmumā.

Jaunais pilnpiedziņas «eO PP03» ir aprīkots ar 50 kilovatstundu (kWh) litija jonu akumulatoru paku, kas darbina sešus «YASA-400» elektriskos motorus ar «eO» izstrādātajiem kontrolieriem. Šis aprīkojums nodrošina 1020 kilovatu jaudu, maksimālais griezes moments ir 2160 ņūtonmetru (Nm), un auto var attīstīt ātrumu līdz 260 kilometriem stundā. Plānotais spēkrata svars ir tikai 1200 kilogramu.

Paikspīkas kalnā braukšana ir otras senākās auto sacensības ASV. Dalībnieku uzdevums ir pieveikt 20 kilometru garo trasi ar 156 pagriezieniem, kas sākas 2,862 metru augstumā un finišē kalna virsotnē 4,301 metra augstumā.

«eO PP03» pašlaik atrodas darbnīcā Ogresgala pagastā, tā pirmais testa brauciens paredzēts maijā. Savukārt pilots, kurš stūrēs viena megavata auto, tiks izziņots aprīlī. Paikspīkas sacensības notiks šā gada 28.jūnijā Kolorādo, ASV.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu