Motokrosa PČ posmus Ķegumā rīkos vismaz līdz 2017. gadam

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Panākta vienošanās par motokrosa pasaules čempionāta (PČ) posma rīkošanu motokompleksā «Zelta Zirgs» Ķegumā vismaz līdz 2017. gadam, trešdien informēja rīkotāji.

PČ posms motokrosā MXGP un MX2 klasē notiks, pateicoties Izglītības un zinātnes ministrijas atbalstam, sadarbojoties Latvijas Motosporta federācijai un sacensību galvenajam organizatoram – biedrībai «Kristera Serģa motoklubs».

Prestižās sacensības Latvijā šogad norisināsies 11. un 12. jūlijā, kad tiks noskaidroti pasaules čempionāta Latvijas Lielās balvas ieguvēji MXGP un MX2 klasē. Paralēli pasaules čempionāta ieskaitei Ķegumā startēs arī EMX250, EMX85 un EMX65 klašu sportisti, kuri cīnīsies par Eiropas čempionāta lauriem. Tas nozīmē, ka skatītājus gaida vismaz desmit aizraujoši finālbraucieni ar pasaules spēcīgāko sportistu piedalīšanos.

Pasaules čempionāts MXGP un MX2 klasē šogad norisinās 18 posmos, pirmie trīs no kuriem jau ir aizvadīti. Lielisku sniegumu demonstrē jaunais Latvijas sportists Pauls Jonass, kurš pēc aizvadītiem trīs posmiem MX2 klases kopvērtējumā atrodas trešajā vietā. Paredzēts, ka Ķegumā pasaules un Eiropas čempionātā piedalīsies vēl vairāki vadošie Latvijas sportisti. Organizatori cer, ka Jonasa lieliskie rezultāti radīs faniem papildu motivāciju Latvijas sportistus atbalstīt klātienē.

«Esam sākuši darbu pie pasaules čempionāta organizēšanas, un ar gandarījumu visiem Latvijas motosporta draugiem varu apstiprināt, ka augstākā līmeņa motokross Latvijā bija, ir un būs arī turpmākos gadus,» informē Kristers Serģis. «Ķegumā notiks ne tikai MXGP posms solo motociklu klasēm, bet arī pasaules čempionāts motocikliem ar blakusvāģiem un Eiropas čempionāta posms kvadracikliem. Šīs sacensības norisināsies 8. un 9. augustā.»

Paredzēts, ka tuvākajās dienās sāksies biļešu iepriekšpārdošana internetā, par ko sekos papildu informācija.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu