Plūdu dēļ Čīle nākamgad neuzņems Dakāras rallijreidu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Plūdu dēļ valsts ziemeļu daļā radīto zaudējumu dēļ Čīle 2016.gadā neuzņems prestižā Dakāras rallijreida dalībniekus, pavēstījusi valsts sporta ministre Natalija Riffo.

«Pastāv komunikāciju problēmas, kas padara Dakāras norisi cauri Čīlei par neiespējamu,» paudusi ministre.

Kā zināms, plūdi Atakamas reģionā, kurā atrodas viens no pasaules sausākajiem tuksnešiem, sākās pēc spējām lietusgāzēm 24.martā. Applūdušas veselas pilsētas un tūkstošiem cilvēku palikuši bez pajumtes. Andu kalnos kūstošā sniega izraisītajās dubļu straumēs sagruvušas ēkas, kļuvuši neizbraucami daudzi ceļi.

Pašlaik plūdos apstiprināta 26 cilvēku nāve, bet vēl 120 cilvēki ir pazuduši.

Dakāras rallijreids šogad septīto reizi pēc kārtas norisinājās Dienvidamerikā. Šajā laikā Čīle un Argentīna to ir uzņēmušas katru gadu, bet tāpat posmi risinājušies arī Peru un Bolīvijā.

Kā ziņots, par uzvarētāju automobiļu ieskaitē šā gada sākumā Dakāras rallijreidā 2015 kļuva katarietis Nasers al-Atija ar MINI, motosportistu ieskaitē uzvarēja spānis Marks Koma ar KTM, krievs Airats Mardējevs ar KAMAZ triumfēja smago auto ieskaitē, savukārt polis Rafals Soniks plūca laurus kvadriciklu klasē.

Rallijreids no 1979. līdz 2007.gadam 29 reizes norisinājās Āfrikā. 2008.gadā tas drošības iemeslu dēļ tika atcelts un pārcelts uz Dienvidameriku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu