Eklstons gatavs izspiest Moncas trasi no F-1 autosacīkšu kalendāra

BNS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Klasiskās Moncas trases nākotne pirmās formulas (F-1) autosacīkšu pasaules čempionāta kalendārā kļuvusi neskaidra, jo komerctiesību pārvaldītājs Bernijs Eklstons izteicies, ka gatavojas to izspiest no sezonas kalendāra.

«Mums nav vienošanās, tāpēc mēs nevaram gaidīt,» sacīja Eklstons pagājušās nedēļas nogalē notikušās Bahreinas «Grand Prix» laikā. «Tas patiešām ir apmēram kā ar Vācijas posmu.»

Vācijas «Grand Prix», kas bija paredzēta 19. jūlijā nenotiks, jo martā to atcēla par lielu izbrīnu daudziem. Šī būs pirmā sezona kopš 1960. gada, kad F-1 kalendārā nebūs posma Vācijā. Tas notiek laikā, kad «Mercedes» ir vadošā komanda, bet par visaugstākajām vietām cīnās vācu autobraucēji.

Itālija ir viena no divām valstīm, kurās katri gadu notikuši pasaules čempionāta posmi kopš tā izveidošanas 1950. gadā. Pašreizējais līgums ar Moncas trasi beidzas 2016. gadā.

Eklstons uzskata, ka 2008. gadā mierīgi ir pārdzīvota Francijas «Grand Prix» zaudēšana un Vācijas «Grand Prix» izcīņa šogad: «Bet vai mums nav vairākas labas iespējas tās aizvietot?»

Eklstons paudis atbalstu nākamajā gadā paredzētajai Eiropas «Grand Prix» izcīņai, kas varētu notikt Azerbaidžānas galvaspilsētas Baku ielās. Viņš arī atklājis, ka nebaidās no publikas protestiem, kas varētu sekot pēc tik daudzo tradicionālo pasaules čempionāta posmu atcelšanas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu