Baumanis sacensību vadībā rallijkrosa EČ pirmajā posmā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rihards Baumanis

Portugālē notiekošajā Eiropas rallijkrosa čempionāta pirmajā posmā latviešu braucējs Jānis Baumanis pēc aizvadītiem trīs kvalifikācijas braucieniem atrodas sacensību vadībā «Super 1600» klasē.

Montalegres trase, kas atrodas Portugāles ziemeļos, pie pašas Spānijas robežas, vairāk nekā 1000 metru virs jūras līmeņa, sportistus sagaidīja ar ilgstošu lietu.

«Laikapstākļi ir ļoti sarežģīti – līst gandrīz vidu dienu, un braukt ir ļoti sarežģīti, sevišķi pēdējos braucienos gandrīz nevarēja redzēt ceļu. Kļūdas nedrīkst pieļaut, jo tiklīdz izslīd no ideālās trajektorijas, automašīna iestieg dubļos. Taču trase visiem braucējiem ir vienāda,» stāsta J. Baumanis.

Foto: Rihards Baumanis

Slidenajā trasē sacensību pirmajā dienā ātrākais izrādījās tieši latviešu sportists, kurš uzvarēja visos trīs kvalifikācijas braucienos, un sacensību kopvērtējumā patlaban atrodas «Super 1600» klases vadībā.

«Kopā ar komandu pirms sezonas esam izdarījuši ļoti labu darbu, automašīna trasē uzvedas labi, un ar savu rezultātu esmu apmierināts. Mēs ar Ulriku Linnemanu esam ļoti ātri un šobrīd atrodamies priekšā visiem pārējiem braucējiem, taču šogad čempionātam pievienojušies ļoti ātri braucēji, un arī iepriekšējā gada dalībnieki ir ļoti smagi strādājuši, tāpēc cīņas būs interesantas un viss izšķirsies svētdien – konkurence ir ļoti liela, un mums jābūt gataviem arī dažādiem pārsteigumiem,» stāsta J. Baumanis.

Foto: Rihards Baumanis

Svētdien «Super 1600» klases braucējiem jāaizvada vēl viens kvalifikācijas brauciens un četru braucienu summā 12 labākie startēs pusfinālā, kur noskaidros sešus finālistus.

J. Baumanis šogad plāno startēt visos septiņos Eiropas čempionāta posmos, kā arī debitēs prestižākajā «Supercar» klasē. Šogad «Team Peugeot-Hansen» izveidotajā jauno talantu programmā «Team Hansen Talent Development» J. Baumanis ar pilnpiedziņas automašīnu aizvadīs trīs pasaules čempionāta posmus – 22.-24.maijā Lielbritānijā, 21.-23.augustā Norvēģijā un 2.-4.oktobrī Turcijā.

Ar J. Baumaņa sacensību kalendāru iespējams iepazīties vietnē «janisbaumanis.com», kur iespējams piedalīties arī «Baumanis Motorsport» rīkotajās «Fanu sacensībās». To galvenā balva ir apmaksāts brauciens uz pasaules rallijkrosa čempionāta posmu Itālijā, Frančakortas trasē.

Foto: Rihards Baumanis
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu