Nitišam devitā vieta pēc PČ pirmā posma pirmās dienas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Olsbergs MSE

Ar divām kvalifikācijas kārtām šodien sākās Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāts (Pasaules RX), kurā Supercar klasē startē arī jēkabpilietis Reinis Nitišs. Nitišs pirmajā kvalifikācijas kārtā uzrādīja devīto ātrāko laiku, savukārt otrajā kārtā – vienpadsmito, kas pēc pirmās sacensību dienas ļauj viņam ierindoties 9. vietā. Sacensības turpināsies rīt, kad paredzētas vēl divas kvalifikācijas kārtas un finālbraucieni.

Pasaules RX pirmā sacensību diena norisinājās visnotaļ rudenīgos laika apstākļos – Montalegrē gaisa temperatūra sasniedza vien 10 grādus, pūta spēcīgs vējš un visas dienas garumā lija lietus, kas pamatīgi izmērcēja trases segumu, braukšanu pa to, padarot īpaši sarežģītu un viltīgu.

Nitišs pirmās kvalifikācijas kārtas brauciena sākumā pieļāva kļūdu, kas viņam maksāja vienu zaudētu pozīciju, un braucienu viņš turpināja trešajā pozīcijā. Brauciena turpinājumā Nitišs zaudēja laiku, braucot aiz lēnākā Kristofersona, tomēr spēja pakāpties par vietu augstāk, kad Joker apļus veica viņa konkurenti.

Foto: Olsbergs MSE

Otrās kvalifikācijas kārtas brauciena sākumā Nitišs pieļāva nelielu kļūdu startā, pēc kura uzreiz veica Joker apli un iesāka neveiksmīgu cīņu ar Ekstremu par ceturto pozīciju. Brauciena izskaņā Nitišam izdevās pakāpties par vietu augstāk, kad Joker apli veica Štols.

«Beidzot varējām novērtēt Olsbergs MSE automašīnu veiktspēju sacensību režīmā, un jāsaka, ka braukšana ar tām ir ļoti laba – komanda ir izdarījusi ievērojamu darbu un spērusi vairākus soļus uz priekšu. Par to liecina arī komandas biedra Andrēasa Bakeruda rezultāti – viņš uzrādīja ātrāko laiku pirmajā kārtā un pēc pirmās dienas ir sacensību līderis.

Foto: Olsbergs MSE

Pašam šī diena izdevās mazāk veiksmīga, pieļāvu vairākas kļūdas, kas neļāva uzrādīt pašus ātrākos apļa laikus. Tomēr, spēju ierindoties starp desmit ātrākajiem braucējiem, kas ir pietiekami laba pozīcija, lai rīt varētu sasniegt augstvērtīgu rezultātu. Šodien vēl analizēsim visus mums pieejamos tehniskos datus, lai rīt spētu braukt vēl ātrāk. Ja braucienus veikšu savā tempā un bez muļķīgām kļūdām, tad arī rezultāts neizpaliks!» pēc pirmās sacensību dienas optimistiski noskaņots ir Reinis Nitišs.

SVĒTDIENA, 26. APRĪLIS:
11:00 Treniņbraucieni
12:30 3. un 4. kvalifikācijas kārta
16:00 Tiešraides translācijas sākums TV6, Viasat Motor un www.rallycrossrx.com
17:00 Finālbraucieni
*pēc Latvijas laika; norādītie laiki ir provizoriski un var mainīties.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu