Brits Mīke pirmoreiz karjerā uzvar WRC posmā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Citroen Racing

Par pasaules autorallija čempionāta (WRC) ceturtā posma, kas risinājās Argentīnā, uzvarētāju svētdien kļuva «Citroen» pilots Kriss Mīke no Lielbritānijas, gūstot pirmo panākumu karjerā šajā līmenī.

35 gadus vecais pilots savai komandai deva pirmo uzvaru, kopš karjeru pirms diviem gadiem noslēdza leģendārais francūzis Sebastjans Lēbs.

«Tu esi tik vecs, cik jūties. Man ir 21 gads,» pēc sacensībām ar smaidu teica Mīke.

Šajā rallijā Mīke finišā par 18,1 sekundi apsteidza savu komandas biedru Madsu Estbergu no Norvēģijas, bet trešais bija vēl viens brits Elfīns Evanss no «M-Sport» komandas.

Pašreizējais pasaules čempions francūzis Sebastjans Ožjē no «Volkswagen» komandas piektdien jau otrajā ātrumposmā izstājās tehnisku problēmu dēļ, bet sestdien ar 35 minūšu sodu viņš atgriezās distancē, uz augstām vietām kopvērtējumā vairs nepretendējot.

Ožjē bija uzvarējis pirmajos trijos sezonas posmos.

Savukārt vēl viens «Volkswagen» braucējs Jari Mati Latvala no Somijas vēl pēc otrās dienas atradās trešajā vietā, bet svētdienas rītā piedzīvoja tehniskas problēmas un izstājās.

Kā zināms, ralliju sestdien aizēnoja avārija, kad pūlī ielidoja Jaunzēlandes pilota Haidena Padona automašīna, ciešot sešiem skatītājiem.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc trim posmiem Ožjē ar 81 punktu joprojām atrodas pārliecinošā līderpozīcijā. Viņam ar 51 punktu tagad seko Estbergs, bet trešais ar 47 punktiem ir Andrēass Mikelsens no Norvēģijas («Volkswagen»), kurš arī no Argentīnas rallija izstājās jau piektdien.

Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā ir 13 sacīkstes. Noslēdzošais sezonas posms novembra vidū tiks aizvadīts Velsā.

Kā zināms, pēc 2014.gada WRC sezonas savu karjeru noslēdza 2008. un 2009.gada pasaules vicečempions Miko Hirvonens no Somijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu