Haralds Šlēgelmilhs startē Gruzijas Legends čempionātā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pazīstamais latviešu sacīkšu braucējs Haralds Šlēgelmilhs aizvadītajā nedēļas nogalē Rustavi International Motorpark trasē startēja Gruzijas autošosejas čempionāta Legends klases sacensību braucienos.

Sestdienas kvalifikācijā Haralds uzrādīja septīto ātrāko laiku, tomēr tika nobīdīts uz pēdējo starta vietu, tā kā automašīnas minimālais svars bija zem normas. Sacīkstē latvietis ātri spēja aizcīnīties līdz pirmajam sešiniekam.

«Haralds aizvadīja satriecošu sacīksti – viens no lieliskākajiem dueļiem trīs gadus ilgajā gruzīnu Legends vēsturē. Latviešu braucējs cīnījās par 6. vietu ar diviem pieredzējušiem un labi zināmiem vietējiem pilotiem,» no notikuma vietas ziņo vietējais organizators Eldars Marčenko. «Piloti brauca ne tikai ciešā grupā, bet visus 10 apļus absolūti tuvu bampers bamperī. Kopumā Haralds ir īsts cīnītājs, ja nebūtu problēmu ar automašīnas svaru, visticamāk viņš cīnītos līderu trijniekā.» Optimistiska prognoze svētdienas sacīkstei.

Foto: Publicitātes foto

Sacīkšu nedēļas nogales otrajā dienā Haralds kvalifikācijā uzrāda trešo labāko laiku, par 0,083 sekundēm piekāpjoties ātrākajām pilotam Šotam Abhazavam. Pirmos sešus pilotus šķīra tikai 0,6 sekundes.

«Visu sacīksti bija sīva cīņa pirmajā septītniekā. Haralds Šlēgelmilhs vairākas reizes uzbruka Dāvidam Kakabadzem cīņā par trešo vietu, pēdējā aplī pat izvirzoties vadībā. Tūlīt pat gan nācās atdot pozīcijas, kad garām pasteidzās Šota Abhazava un Davids Kakabadze. Latvietis finišēja trešais - 0,5 sekundes aiz uzvarētāja. Tomēr pēc finiša tiesneši piesprieda 30 sekunžu sodu par pāragru startu, kā rezultātā tika klasificēts kā devītais,» sacīkšu gaitu apraksta Eldars.

Kā ziņots iepriekš, pirms divām nedēļām Haralds Šlēgelmilhs ar lielisku sniegumu startēja «Lamborghini Blancpain Super Trofeo» čempionātā Moncas trasē, pārstāvot Gruzijas «Artline Team Georgia» komandu. Komandas vadītājs Šota Abhazava uzaicināja Haraldu piedalīties Legends čempionātā.

Tas vieš cerību, ka iespējams redzēsim Haraldu startējam Biķernieku trasē 4. jūlijā, kad Latvijā viesosies Turcijas, Gruzijas un Somijas ātrākie Legends klases braucēji «Continental Legends cup» sacensību ietvaros.

Haralds Šlēgelmilhs ir ātrākais Latvijas autošosejas braucējs, kurš izcīnījis uzvaras prestižās «Formula 3 Euroseries» un «Formula Masters» sacīkstēs, kā arī startējis «GP2 Asia» un «World series by Renault» sacīkšu sērijās.

Legends ir budžeta autošosejas klase, kur auto virsbūve veidota pēc trīsdesmito gadu automobiļa izskata. Legends ir 1300 ccm Yamaha motocikla dzinējs, kas mašīnas vieglā svara dēļ ļauj paātrināties četrās sekundēs līdz 100 km/h.

Šobrīd Latvijā ir iegādātas četras Legends sacīkšu mašīnas.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu