Nitišs: Šosezon svarīgs būs katrs kvalifikācijas brauciens

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Olsbergs MSE

Pasaules rallijkrosa čempionātam šosezon pievienojušies daudzi spēcīgi sportisti, tāpēc svarīgs būs katrs kvalifikācijas brauciens, uzskata Latvijas pilots Reinis Nitišs.

Kā zināms, Nitišs svētdien Portugālē nepārvarēja pasaules čempionāta pirmā posma pusfinālu prestižākajā «SuperCar» klasē, noslēgumā ieņemot 11.vietu, bet cits latvietis Jānis Baumanis guva trešo vietu Eiropas čempionāta «Super 1600» klasē.

«Portugālē guvām apstiprinājumu, cik daudz spēcīgu konkurentu ziemas periodā pievienojušies pasaules čempionātam, un katram no viņiem ir paši augstākie mērķi,» sportista pārstāvji citē Nitiša izteikumus. «Tas nozīmē, ka šī būs ļoti aizraujoša sezona, kurā katrs kvalifikācijas brauciens var izšķirt sacensību rezultātu.»

«Olsbergs MSE» komandu pārstāvošais Nitišs jau kvalifikācijā nestartēja pārāk veiksmīgi, kas viņam deva vien 11.vietu un pusfinālā nācās startēt no pēdējās rindas. Tajā pēc ne pārāk sekmīgas stratēģijas latvietis finišēja piektajā pozīcijā.

«Vēlos pateikties «Olsbergs MSE» komandai, kas ziemas periodā ir cītīgi strādājusi un sagatavojusi ļoti ātru mašīnu. Diemžēl veiksme nebija mana sabiedrotā, kas apvienojumā ar paša kļūdām un mainīgajiem laika apstākļiem šoreiz liedza cīnīties par augstākajām vietām,» atzina Nitišs. «Lai gan pusfinālā neizdevās apsteigt zviedru Matīasu Ēkstremu, tieši pusfinālā parādīju savu labāko sniegumu, un ar šādu noskaņojumu arī došos uz nākamo posmu. Sezona ir gara, un šis ir tikai pirmais no trīspadsmit posmiem.»

Finālā uzvaru izcīnīja zviedru autobraucējs Jūhans Kristofešsons, bet otrais aiz viņa finišēja norvēģis Peters Sūlbergs. Savukārt trešo vietu izcīnīja zviedrs Timijs Hansens.

Pasaules rallijkrosa čempionāta kopvērtējumā līderi ar 27 punktiem ir Sūlbergs un Kristofešsons, bet trešajā pozīcijā ir Hansens, kurš atpaliek par trim punktiem. Savukārt Nitišs ar astoņiem punktiem ierindojas 11.pozīcijā.

Tikmēr paralēli notiekošajā Eiropas čempionātā «Super 1600» klasē Baumanis uzrādīja labāko rezultātu kvalifikācijā. Turpinājumā Baumanis smagā pusfināla braucienā guva trešo vietu, kas viņam ļāva piedalīties sacensību finālā, kurā arī latvietis finišēja trešais.

«Kā jau iepriekš paredzējām, šogad konkurence «Super 1600» klasē ir ļoti liela, tādēļ varu būt gandarīts, ka no Portugāles projām dodos ar vislielāko punktu skaitu čempionāta kopvērtējumā,» stāstīja sportists. «Sacensības bija ļoti grūtas - pirmajā dienā stipri lija, un trase bija slidena. Otrajā dienā jau uzspīdēja saule, taču ilgais lietus trasi bija kārtīgi izmērcējis, un ārpus ideālās trajektorijas to klāja bieza dubļu kārta.»

Neraugoties uz izcīnītu trešo vietu finālā, Baumanis kopvērtējumā ar 24 punktiem ir līderpozīcijā, pateicoties vairāk savāktajiem punktiem sacensību priekšbraucienos. Tikmēr otrajā vietā ir ungārs Kristiāns Sabo un francūzis Andrē Diburgs, kuri no Baumaņa atpaliek par vienu punktu, bet finālā izcīnīja pirmās divas pozīcijas.

Kā zināms pērn Nitišs izcīnīja trešo vietu pasaules čempionāta kopvērtējumā, sasniedzot augstāko panākumu Latvijas autosporta vēsturē. No sezonas 12 posmiem Nitišs uzvarēja vienā, bet kopumā viņš piecas reizes kāpa uz goda pjedestāla.

Šogad «Supercar» klasē debitēs arī Baumanis, kuram «Peugeot-Hansen» komandas izveidotajā jauno talantu programmā «Hansen Talent Development» plānota dalība trijos posmos.

Tāpat Baumanis «Set Promotion» komandas sastāvā šogad piedalīsies visos septiņos Eiropas rallijkrosa čempionāta posmos «Super 1600» klasē, kur pērn sezonas kopvērtējumā viņš izcīnīja bronzu. Sezonu iepriekš «Super 1600» klasē bija triumfējis Nitišs.

Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā iekļauti 13 posmi.

Kā zināms, no 2016. līdz 2020.gadam viens no čempionāta posmiem varētu tikt rīkots arī Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu