Šlēgelmilhs «Legends» klases sacensībās Gruzijā ierindojas 9.vietā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pazīstamais latviešu sacīkšu braucējs Haralds Šlēgelmilhs aizvadītajā nedēļas nogalē «Rustavi International Motorpark» trasē startēja Gruzijas autošosejas čempionāta «Legends» klases sacensību braucienos, kuros uzrādīja atzīstamu sniegumu un spēja cīnīties ar klases līderiem.

Sestdienas, 25. aprīļa, kvalifikācijā Haralds uzrādīja septīto ātrāko laiku, tomēr bija spiests sacīkstes sākt no pēdējās starta vietas, jo automašīnas minimālais svars bija zem normas. Sacīkstēs latvietis ātri spēja aizcīnīties līdz pirmajam sešiniekam.

«Haralds aizvadīja satriecošu sacīksti – viens no lieliskākajiem dueļiem trīs gadus ilgajā gruzīnu Legends vēsturē. Latviešu braucējs cīnījās par 6. vietu ar diviem pieredzējušiem un labi zināmiem vietējiem pilotiem,» stāsta vietējais sacīkšu organizators Eldars Marčenko. «Piloti brauca ne tikai ciešā grupā, bet visus 10 apļus absolūti tuvu bampers bamperī. Kopumā Haralds ir īsts cīnītājs, ja nebūtu problēmu ar automašīnas svaru, visticamāk viņš cīnītos līderu trijniekā.»

Sacīkšu otrajā dienā Haralds kvalifikācijā uzrādīja trešo labāko laiku, par 0,083 sekundēm piekāpjoties ātrākajām gruzīņu pilotam Šotam Abhazavam. Pirmos sešus pilotus šķīra tikai 0,6 sekundes.

«Visu sacīkšu garumā tika aizvadīta sīva cīņa staro pirmajiem septiņiem ātrākajiem pilotiem. Haralds Šlēgelmilhs vairākas reizes uzbruka Dāvidam Kakabadzem cīņā par trešo vietu, pēdējā aplī pat izvirzoties vadībā. Tūlīt pat gan nācās atdot pozīcijas, kad garām pasteidzās Šota Abhazava un Davids Kakabadze. Latvietis finišēja trešais - 0,5 sekundes aiz uzvarētāja. Tomēr pēc finiša tiesneši piesprieda Haraldam 30 sekunžu sodu par pāragru startu, kā rezultātā latviešu sportists palika devītais,» sacīkšu gaitu apraksta organizators.

«Ja pirms šīm sacīkstēm par Legends automašīnām biju visai skeptists, tad pēc šīs nedēļas nogales manas domas ir pilnībā mainījušās. Ļoti dinamiskas un spraigas sacīkstes, kas man atgādināja kartingu sacīkstes, tomēr šeit cīņās ir vienkārši fantastiskas – pozīcijas mainās katrā aplī, turklāt konkurence bija liela un rezultāti ļoti blīvi,» pēc sacīkstēm savās emocijās dalās Haralds Šlēgelmilhs.

Iespējams, redzēsim Haraldu Šlēgelmilhu startējam Biķernieku trasē 4. jūlijā, kad Latvijā viesosies Turcijas, Gruzijas un Somijas ātrākie «Legends» klases braucēji «Continental Legends cup» sacensību ietvaros. «Man jau ir piedāvājums startēt gan Latvijas, gan Pērnavas Legends posmos, tomēr skatīšos pēc savām iespējām. Sacīkšu grafiks šogad ir diezgan saspringts. Ja visi apstākļi sakritīs, tad noteikti būšu redzams uz starta arī Rīgā,» sola Haralds Šlēgelmilhs.

Pirms divām nedēļām Haralds Šlēgelmilhs ar lielisku sniegumu startēja «Lamborghini Blancpain Super Trofeo» čempionātā Moncas trasē, pārstāvot Gruzijas «Artline Team Georgia» komandu. Komandas vadītājs Šota Abhazava uzaicināja Haraldu piedalīties «Legends» čempionātā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu