Nitišs pēc Vācijas posma pirmās dienas trešajā vietā

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinisnitiss.com

Piektdien sākās Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) otrais posms. Tā pirmās dienas laikā Supercar klases dalībnieki veica divas kvalifikācijas kārtas. Jēkabpilietis Nitišs abās kvalifikācijas kārtās uzrādīja sesto ātrāko laiku, kas dienas izskaņā viņam ļāva ierindoties 3. vietā. Sacensības turpināsies rīt, kad paredzētas vēl divas kvalifikācijas kārtas, bet sacensību finālbraucieni notiks svētdien.

Pasaules RX posms Vācijā norisinās Hokenheimas Formula 1 trasē, kur šajā nedēļas nogalē notiek arī DTM (Deutsche Tourenwagen Masters) un vairākas citas autošosejas sacensības. Līdzīgi kā pirms nedēļas Portugālē, arī Hokenheimā šodien visu dienu lija lietus, kas veidoja dubļu kārtu, trasi padarot ļoti slidenu.

Foto: Reinisnitiss.com

Nitišs pirmās kvalifikācijas kārtas brauciena sākumā gandrīz noslāpēja savu auto un atkrita uz pēdējo vietu, tomēr jau pirmā apļa laikā spēja pakāpties uz trešo vietu, kad Joker apli veica Štols. Brauciena turpinājumā Nitišam izdevās pietuvoties, bet ne apsteigt savus konkurentus, finišu sasniedzot trešajā vietā.

Otrās kvalifikācijas kārtas braucienu Nitišs uzsāka ar lielisku startu, tomēr pirmajā līkumā norisinājās liela drūzmēšanās, un jēkabpilietis atkāpās uz pēdējo, piekto vietu. Tomēr, jau pirmā apļa laikā Nitišs spēja pakāpties uz trešo vietu, kuru izdevās nosargāt līdz pat brauciena finišam.

Foto: Reinisnitiss.com

«Pirmajā braucienā gandrīz noslāpēju savu Ford Fiesta ST un zaudēju pāris sekundes, tomēr izdevās apsteigt konkurentus un pakāpties pozīciju augstāk. Otrajā braucienā startēju labi, pirmajā līkumā iebraucu pirmais, bet tad kāds uzsita pa mašīnas aizmuguri un no līkuma izbraucu pēdējais. Tā kā Olsbergs MSE ir labi sagatavojuši mašīnu sacensībām, brauciena turpinājumā varēju apsteigt pat divus konkurentus.

Neviens no šodienas braucieniem nebija perfekts, tomēr uzrādīju konkurētspējīgu laiku, kas ar pārliecību ļauj sagaidīt sacensību turpinājumu!» ar sasniegto rezultātu apmierināts ir Reinis Nitišs.

SESTDIENA, 2. MAIJS:
17:10 Treniņbraucieni
17:50 3. Kvalifikācijas kārta
19:05 4. Kvalifikācijas kārta
SVĒTDIENA, 3. MAIJS:
12:25 Treniņbraucieni
11:30 Tiešraides translācijas sākums TV6, Viasat Motor un www.rallycrossrx.com
12:40 Finālbraucieni
*pēc Latvijas laika; norādītie laiki ir provizoriski un var mainīties.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu