Nitišs cīņas pusfinālā sāks no pirmās pozīcijas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinisnitiss.com

Sestdien turpinājās Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) otrais posms. Dienas laikā Supercar klases dalībnieki veica atlikušās divas kvalifikācijas kārtas, kurās jēkabpilietis Nitišs divreiz uzrādīja trešo ātrāko laiku, kas dienas izskaņā viņam ļāva ierindoties 2. vietā un kvalificēties pusfinālam, kurā viņš startēs no pirmās starta rindas. Sacensību finālbraucieni notiks svētdien plkst. 12:40 pēc Latvijas laika.

Pasaules rallijkrosa posma norises vietā Hokenheimā, Vācijā šodien bija apmācies laiks, tomēr lietus bija mitējies, bet gaiss uzsilis līdz pavasarīgi siltam līmenim – aptuveni 15-17 grādiem pēc Celsija skalas.

Trešās kvalifikācijas kārtas braucienu Nitišs iesāka ar ātru startu un pēc pirmā līkuma bija izvirzījies brauciena līderpozīcijā. Brauciena turpinājumā visi četri Nitiša sekotāji piedzīvoja sadursmi, kas latvietim ļāva atrauties un finišu sasniegt pārliecinoši pirmajā vietā.

Arī ceturtās kvalifikācijas braucienā Nitišam padevās ātrs starts, tomēr pēc pirmā līkuma lielāks ātrums bija Sūlbergam, un Nitišs ierindojas otrajā vietā. Lai gan par uzvaru braucienā neizdevās pacīnīties, Nitišs braucienā demonstrēja nekļūdīgu sniegumu un nosargāja otro vietu līdz patbrauciena finišam.

«Šodien skatītāji Hokenheimā vēroja ne tikai DTM un citas autošosejas sacensības, bet arī elpu aizraujošus Pasaules RX notikumus – teju visos braucienos bija spraigas divcīņas un sadursmes. Spriežot pēc klātesošo skatītāju aplausiem un ovācijām – viņi noteikti izbaudīja rallijkrosu!

Veiksmīgi, ka pats nebiju iesaistīts kādā no starpgadījumiem, un tas ļāva man braukt ātri un uzrādīt konkurētspējīgu rezultātu. Šobrīd svarīgi noturēt uzņemto kursu, lai arī posma finālbraucienos iegūtu vērtīgus punktus čempionāta kopvērtējumā!» apņēmīgs pirms starta pusfinālā ir Nitišs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu