Nitišs Hokenheimā piekāpjas tikai Sūlbergam

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Olsbergs MSE

Šodien Hokenheimā noslēdzās Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) otrais posms. Dienas laikā 12 ātrākie Supercar klases dalībnieki piedalījās sacensību finālbraucienos. Jēkabpilietis Nitišs uzvarēja savu pusfinālu un iekļuva finālā, kurā finišu sasniedza otrajā vietā, atzīstot vien pasaules čempiona Petera Sūlberga pārākumu. Nitišs Hokenheimā ieguva 26 punktus, un čempionāta kopvērtējumā pēc diviem posmiem viņš ierindojas 5. vietā. Nākamais Pasaules RX posms no 15. līdz 17. maijam norisināsies Beļģijā.

Pasaules RX posma norises vietā Hokenheimā, Vācijā, šodien atkal bija atgriezušies lietus mākoņi, kas dienas iesākumā trasi padarīja mitru. Tomēr, pirms izšķirošajiem braucieniem lietus jau bija mitējies, un braucēji startēja ar sausam laikam paredzētām riepām.

Pusfinālā Nitišam izdevās ļoti ātrs starts, un jēkabpilietis uzreiz izvirzījās brauciena vadībā. Pirmos apļus konkurenti Nitišam turējās cieši aizmugurē, bet Nitišs atrāvās un finišu sasniedza pārliecinoši pirmajā vietā, nodrošinot sev vietu finālbraucienā.

Foto: Olsbergs MSE

Finālbrauciena startā Nitišam izdevās noturēt savu pozīciju un izvirzīties otrajā vietā, uzreiz aiz līdera Sūlberga. Turpmāko apļu laikā Sūlbergs attālinājās no Nitiša, kurš savu pozīciju aizstāvēja no aizmugurē cieši esošā Hansena. Nākamo apļu garumā Nitišs demonstrēja ļoti pārliecinošu sniegumu un Hansenam neatstāja ne mazākās cerības sevi apsteigt. Hokenheimā Nitišam otrā vieta finišā un piedzīvota atgriešanās uz goda pjedestāla!

Foto: Olsbergs MSE

«Šīs bija vienreizējas sacensības, kurās spēju braukt ātri – paldies visiem faniem, atbalstītājiem un liels paldies OlsbergsMSE par sagatavoto Ford Fiesta ST mašīnu! Sūlbergs šodien bija «nenoķerams», bet augstākais pakāpiens ir ļoti tuvu - nākamreiz jābrauc vēl ātrāk, lai to sasniegtu!» apņēmīgs uzlabot savu sniegumu ir Reinis Nitišs.

Reinis Nitišs Hokenheimā izcīnīja 26 punktus – 15 punkti par 2. vietu pēc četrām kvalifikācijas kārtām, kā arī 6 punkti par uzvaru pusfinālā un 5 punkti par otro vietu finālā. Pēc diviem Pasaules RX posmiem Nitišs iekrājis 34 punktus, kas ļauj viņam ierindoties kopvērtējuma 5. vietā. Čempionāta līderpozīcijā ar 57 punktiem izvirzījies Hokenheimas posma uzvarētājs, 2014. gada pasaules rallijkrosa čempions, Peters Sūlbergs.

Foto: Olsbergs MSE
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu