«Audi» neizslēdz iespēju nākotnē startēt F-1 čempionātā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Audi Motorsport

Automašīnu ražotājs «Audi» nākotnē neizslēdz iespēju startēt pasaules čempionātā Pirmajā formulā (F-1), britu laikrakstam «Auto Express» atklāja «Audi» priekšsēdētājs Rūperts Štādlers.

«Dzīvē vienmēr jāpatur iespēja būt atvērtam visādiem variantiem. Mums pagaidām jau ir veiksmīgi projekti tehniskajos sporta veidos. Runājot par F-1, jāgaida un jāskatās. Patlaban nē, bet nākotnē tā varētu būt viena no iespējam,» atzīmēja Štādlers.

«Audi» dalībai F-1 būs nepieciešams apstiprinājums no mātesuzņēmuma «Volkswagen»,

kurā patlaban notiek vadības maiņa.

Aprīļa beigās no Vācijas autobūves koncernā «Volkswagen» vadības grožiem atkāpās kompānijas priekšsēdētājs un autoražotāja dibinātāja mazdēls Ferdinands Pīhs, kurš, kā tiek uzskatīts, esot pret «Audi» dalību F-1 čempionātā.

Šī gada sezonā F-1 sacensībās startē formulas, kas izmanto «Ferrari», «Mercedes», «Honda» un «Renault» dzinējus.

Čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem posmiem līderis ar 111 punktiem ir brits Lūiss Hamiltons no «Mercedes», viņam ar attiecīgi 91 un 80 punktiem seko komandas biedrs Niko Rosbergs un Sebastjans Fetels no «Ferrari». Ceturtajā vietā ar 52 punktiem ir «Ferarri» pilots Kimi Reikenens, bet piektais ar 42 punktiem ir «Williams» braucējs Valteri Botass.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 19 posmu garumā. Sākotnēji bija plānoti 20 posmi, tomēr jau sezonas gaitā tika atceltas vasarā gaidāmās sacīkstes Vācijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu