Jānis Baumanis gatavojas debijai Supercar klasē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rihards Baumanis

Šajā nedēļas nogalē, proti, 22.- 24. maijā, Laidenhilas (Lydden Hill) trasē, Kentas grāfistē, Lielbritānijā, norisināsies kārtējais, nu jau ceturtais FIA pasaules rallijkrosa čempionāta 2015.gada sezonas posms. Tajā debiju pie «Supercar» klases «Peugeot 208 WRX» stūres piedzīvos Latvijas autosportists Jānis Baumanis.

Starts pasaules čempionātā, turklāt ar «Supercar» klases auto, ir mērķis, uz ko J. Baumanis stabili virzījies visas savas karjeras gaitā. Būtu grūti iedomāties, ka apskaužamais sniegums sacīkšu trasēs debijas gadā un sezonas noslēguma kopvērtējumā izcīnītā 3.vieta «Super 1600» klasē paliktu nepamanīta. Tā arī nenotika, un četrpadsmitkārtējā Eiropas rallijkrosa čempiona Keneta Hansena vadītās «Team Peugeot-Hansen» komandas jauno talantu attīstības programmas «Team Hansen Talent Development» ietvaros J.Baumanim tagad būs iespēja pierādīt sevi pie konkurētspējīga prestižākās klases auto stūres. Tas nozīmē, ka «Team Peugeot-Hansen» ar tās vadītāju priekšgalā sportistā redz perspektīvu un viņam uzticas.

«Esmu daudz redzējis Jāni trasē. Viņam piemīt tas, kas nepieciešams, lai uzvarētu. Protams, ir jābūt arī pareizajam raksturam, un arī tas Jānim ir,» saka K. Hansens un piebilst, ka ir ļoti svarīgi komandai piesaistīt pareizos jaunos braucējus. «Man pašam vairs nav motivācijas braukt, bet jaunajiem braucējiem ir, un es viņiem varu palīdzēt ar savu milzīgo pieredzes bagāžu,» - tā K. Hansens.

Lai arī atbildība ir liela un iespējas pēc pasaules rallijkrosa čempionāta Lielbritānijas posma - visplašākās, J. Baumanis uz gaidāmajām sacensībām raugās bez liela satraukuma.

Jānis Baumanis
Jānis Baumanis Foto: Rihards Baumanis

«Noskaņojums ir labs, esmu gatavs savai debijai pasaules rallijkrosa čempionātā. Arī «Peugeot 208 WRX» testi bija lieliski,» gatavojoties pirmajam startam pasaulē ātrāko rallijkrosa braucēju kompānijā, atklāj J. Baumanis. «Mēs arī neesam uzstādījuši striktus uzdevumus šim posmam, tādēļ pirmsstarta mandrāža ir mazāka nekā varētu būt. Tas palīdz justies brīvāk, un man būs vieglāk iziet uz starta. Varēšu ar vēsu galvu braukt tik ātri, cik spēju, un galvenais, ka gūšu prieku un pieredzi no tā.»

Jāpiebilst, ka šajā sezonā J. Baumanis startēs vēl divos pasaules rallijkrosa čempionāta posmos ar «Supercar» automobili. Nākamā reize būs 21.-23. augustā Norvēģijā, bet trešā - 2.-4. oktobrī Turcijā.

Paralēli tam J. Baumanis šogad «Set promotion» komandas sastāvā startē pilnu sezonu FIA rallijkrosa Eiropas čempionāta ieskaitē «Super 1600» klasē, un šobrīd pēc aizvadītajiem diviem posmiem ar 53 iekrātiem punktiem atrodas pārliecinošā čempionāta vadībā. Tuvākajam sekotājam, francūzim Andrea Dubūram ir par 10 punktiem mazāk, savukārt čeham Ondrejam Smetanam ir vēl par pieciem punktiem mazāk. Ar 37 punktiem čempionāta kopvērtējumā tālāk seko Kristians Sabo no Ungārijas un Timurs Šigabudinovs no Krievijas.

Atgādinām, ka joprojām turpinās «Baumanis Motorsport» rīkotās «Fanu sacensības», kuru uzvarētājs oktobra vidū dosies apmaksātā braucienā uz pasaules rallijkrosa čempionāta posmu Itālijā, Frančokartas trasē. Lai piedalītos sacensībās, ir jākļūst par Jāņa Baumaņa sekotāju sociālajos tīklos «Facebook» un «Twitter», jo tieši tur pēc katrām šīs sezonas sacensībām tiks uzdoti konkursa jautājumi. Tikai atbildot uz tiem pareizi, būs iespēja pretendēt uz uzvaru konkursā un braucienu vērot pasaules līmeņa rallijkrosu klātienē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu