Latvala izvirzās Portugāles rallija vadībā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

«Volkswagen» braucējs Jari Mati Latvala no Somijas piektdien izvirzījās vadībā pēc pasaules autorallija čempionāta (WRC) piektā posma, kas risinājās Portugālē, pirmās pilnās sacensību dienas, ko gan iespaidoja apkārtni piemeklējuši mežu ugunsgrēki.

Latvala dienas noslēgumā par 11,1 sekundi apsteidza «Citroen» pilotu Krisu Mīki no Lielbritānijas, kurš iepriekšējā etapā Argentīnā guva savas karjeras pirmo uzvaru. Savukārt vēl par 4,9 sekundēm atpaliek cits «Volkswagen» pilots Andrēass Mikelsens no Norvēģijas.

Tikmēr pašreizējais pasaules čempions un kopvērtējuma līderis francūzis Sebastjans Ožjē no «Volkswagen» komandas atrodas sestajā vietā.

Mežu ugunsgrēku dēļ nācās atcelt divus ātrumposmus.

Portugāles rallijs turpināsies arī sestdien un svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc četriem posmiem Ožjē ar 81 punktu joprojām atrodas pārliecinošā līderpozīcijā. Viņam ar 51 punktu seko «Citroen» braucējs Madss Estbergs no Norvēģijas, bet trešais ar 47 punktiem ir Mikelsens.

Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā ir 13 sacīkstes. Noslēdzošais sezonas posms novembra vidū tiks aizvadīts Velsā.

Kā zināms, pēc 2014.gada WRC sezonas savu karjeru noslēdza 2008. un 2009.gada pasaules vicečempions Miko Hirvonens no Somijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu