Sadursme otrajā kvalifikācijas braucienā Jānim Baumanim atņem vērtīgos ieskaites punktus

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rihards Baumanis

Šodien Lielbritānijā, Lidenhilas (Lydden Hill) trasē notiekošajā pasaules čempionāta posmā debiju «Supercar» klasē piedzīvoja rallijkrosists Jānis Baumanis. Sākums Latvijas sportistam padevās daudzsološs, taču otrajā braucienā Jānis iekļuva sadursmē un finišs palika nesasniegts.

Pēc sākotnējās izlozes pirmajā no četriem kvalifikācijas braucieniem Jānis Baumanis nonāca uz vienas starta līnijas ar pašreizējo pasaules rallijkrosa čempionu Peteru Solbergu, Timuru Timerzjanovu, Deiviju Žīniju un Oliveru O’Donovanu. Savā debijas braucienā «Supercar» klases ieskaitē latviešu sportists finišēja kā trešais, uzrādot 14.labāko rezultātu kopvērtējumā.

Ātrums, kādu Jānis Baumanis uzrādīja pirmā kvalifikācijas brauciena gaitā, deva pamatu spēcīgam optimismam, ka pēc tādā pašā tempā aizvadītiem pārējiem kvalifikācijas braucieniem par iespēju iekļūt pusfinālā nebūs jāsatraucas.

Foto: Rihards Baumanis

«Pirmajā braucienā pēc atkārtotā starta pārkarsuša sajūga dēļ mašīnai uz brīdi pazuda jauda, tāpēc pazaudēju aptuveni divas sekundes. Pēc tam bija diezgan labi, trajektorijas braucu pareizi un ar 14.pozīciju esmu apmierināts,» notikumus pirmajā kvalifikācijas iebraucienā komentē Jānis Baumanis.

Tomēr jau otrais kvalifikācijas brauciens ieviesa nevēlamas korekcijas šīs nedēļas nogales plānos. Uzreiz pēc starta Jānis Baumanis un amerikānis Taners Fausts devās Džokera aplī, kur vienā no līkumiem Fausts izraisīja sadursmi. Fausts pēc incidenta sacīkstes turpināja, turpretī Baumaņa «Peugeot 208 WRX» ar salauztu stūres mehānismu palika trases malā un finišu nesasniedza.

Foto: Rihards Baumanis

«Otrajā braucienā blakus nostājās konkurētspējīgi braucēji - Taners Fausts, Andreass Bakerūds, Manfrēds Štols un Alkss Danielsons. Starts sanāca ļoti labs, atrāvos, taču tad Taners mani panāca. Sāns sānā gājām «džokerī», taču tur no viņa saņēmu divus sitienus un uzgrūdos apmalei. Nolūza stūres stienis un ar to arī pirmā diena beidzās,» stāsta Jānis Baumanis.

Lai arī «Supercar» klases debijas sacīkstēs nav sanācis iztikt bez neveiksmes, Jānis Baumanis ir nolēmis vēl pacīnīties.

«Man ir motivācija cīņai rītdien, jo galvu neesmu nokāris,» - tā Jānis Baumanis.

Foto: Rihards Baumanis

Tā kā otrajā kvalifikācijas braucienā finišēt neizdevās, Jānis Baumanis sestdienu noslēdz ar kritumu no četrpadsmitās uz 25.vietu. Taču svētdien vēl jāveic atlikušie divi kvalifikācijas braucieni un tie dod iespēju kopvērtējumā pakāpties augstāk.

Var atzīmēt, ka Lidenhilla ir vēsturiski nozīmīga sacīkšu trase, jo tieši šeit tālajā 1967.gada 4.februārī dzima motoru sporta veids, kurš notiek jebkādos laika apstākļos, ir labi pārskatāms, turklāt arī laika izteiksmē ir samērā kompakts - rallijkross.

Foto: Rihards Baumanis
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu