Nitišs pēc divām kvalifikācijas kārtām ceturtais

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Olsbergs MSE

Ar pirmajām divām kvalifikācijas kārtām šodien Lidenhilas trasē, Lielbritānijā, sākās Monster Energy FIA pasaules rallijkrosa čempionāta (Pasaules RX) ceturtais posms. Prestižākajā pilnpiedziņas Supercar klasē startēja arī jēkabpilietis Reinis Nitišs, kurš pirmajā kvalifikācijas kārtā uzrādīja piekto ātrāko laiku, savukārt otrajā kārtā – septīto, kas sacensību pirmās dienas izskaņā ļauj viņam ierindoties ceturtajā vietā. Sacensības noslēgsies rīt, kad paredzētas vēl divas kvalifikācijas kārtas un finālbraucieni.

Pasaules RX Lielbritānijas posma norises vietā Lidenhilā šodien valdīja apmācies un vēss laiks ar īslaicīgiem nokrišņiem, kas trases tiesnešiem pirms pirmās kvalifikācijas kārtas lika paziņot, ka dalībniekiem iespējams izvēlēties slapjam laikam paredzētās riepas. Tomēr, līdz braucienu sākumam lietus jau bija mitējies un laika apstākļi sacensību norisi būtiski neietekmēja - visi braucieni tika veikti ar sausam laikam paredzētām riepām.

Pirmās kvalifikācijas kārtas braucienā Reinim Nitišam padevās labs starts, pēc kura viņš nekavējoties devās Joker aplī. Tas Nitišu «atmeta» uz trešo pozīciju, tomēr priekšā Reinim brīva trase, un viņš spēja uzrādīt ātrus apļa laikus, lai brīdī, kad konkurenti veica savus Joker apļus, viņš spētu pakāpties par divām pozīcijām augstāk un izcīnīt uzvaru braucienā, kvalifikācijas kārtas kopvērtējumā uzrādot piekto ātrāko laiku.

Otrajā kvalifikācijas kārtā Nitišs startēja dienas noslēdzošajā braucienā, kurā brauca pirmās kvalifikācijas kārtas piecu ātrāko laiku uzrādītāji. Nitišam padevās ātrs starts, tomēr jau starta/finiša taisnes galā viņu bija noķēris Hansens, un abi autosportisti sāns pie sāna veica Joker apli. Joker aplī Nitišam nācās atzīt Hansena pārākumu, tomēr ne uz ilgu laiku, jo drīz pēc tam Hansens pārsita savas automašīnas riteni, un latvietim jau pirmā apļa laikā izdevās viņu apsteigt. Turpmākā brauciena laikā Nitišs demonstrēja pārliecinošu sniegumu, un spēja pakāpties par vienu pozīciju augstāk, kad Joker apli veica Tomas Heikinens, tādējādi brauciena finišu sasniedzot trešajā vietā. Otrās kvalifikācijas kārtas kopvērtējumā Nitišam - septītais ātrākais laiks.

«Dienas pirmajā daļā grūtības sagādāja trases grunts sekciju segums, kas visu laiku mainījās, un es nespēju pielāgot savu braukšanas stilu. Šodien visos braucienos trasē bija daudz putekļu, tamdēļ īpaši svarīgi bija braukt konkurentiem pa priekšu – pretējā gadījumā nācās zaudēt laiku, jo redzamība bija krietni apgrūtināta. Lai vai kā, sasniegtais rezultāts šodien ir labs, un esam labā pozīcijā, lai rīt uzlabotu sniegumu un pakāptos par pāris pozīcijām augstāk. Tiekamies rīt!» pēc pirmās sacensību dienas labā noskaņojumā ir Reinis Nitišs.

Pirmo divu kvalifikācijas kārtu laikā Nitišs ieguvis 76 punktus un šobrīd ierindojas ceturtajā vietā. Līderpozīcijā ar maksimālo punktu skaitu – 100, izvirzījies Pasaules RX līderis Peters Sūlbergs, kurš uzrādīja ātrāko laiku abās kvalifikācijas kārtās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu