Riepu piegādātāji «Pirelli» gatavi kandidēt uz līguma pagarināšanu ar F-1

LETA/REUTERS
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

«Pirelli» meklēs iespēju pagarināt līgumu ar Starptautisko Automobiļu federāciju (FIA) par riepu piegādi Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta komandām, atklāja «Pirelli» prezidents Marko Trončeti Provera.

Kā zināms, piektdien FIA izsludināja konkursu, kas paredz, ka tā uzvarētājs kļūs par vienīgo riepu piegādātāju komandām no 2017. līdz 2019.gadam.

«Plānojam palikt, ja noteiktumi ir tādi, par kuriem spēsim vienoties. Tāpat svarīgas būs arī izmaksas, un, lai garantijas, ko vēlamies redzēt līgumā, būtu akceptētas. Gribētu tādus pašus līguma noteikumus, kādi ir tagad,» klāstīja Provera, kurš ir pret to, ka ar nākamo sezonu komandām būs brīva izvēle attiecībā uz sausā laika riepām.

«Mums ir jāgarantē produkta kvalitāte. Tāpat atbildībai, kā tiks pielietotas riepas, jāpaliek mūsu ziņā, jo nevēlamies, lai tās tiktu izmantotas nepiemērotos gadījumos. Uzskatu, ka varam rast risinājumu, lai riepas padarītu vēl drošākas, bet izvēlei par to izmantošanu ir jābūt mūsu rokās,» atzina itālis.

Pieteikšanās termiņš riepu piegādātāju konkursam ir līdz 17.jūnijam, bet pārrunas ar kandidātiem tiks veiktas vēlāk, turklāt tiem būs arī jāatbilst F-1 čempionāta tehniskajiem un drošības parametriem.

Sākot ar 2017.gadu, F-1 komandām būs plašāks riepu klāsts, kas varētu ļaut sacensības padarīt ātrākas un skatītājiem aizraujošākas.

Pašlaik F-1 vienīgais riepu piegādātājs ir «Pirelli», kas šos pienākumus veic no 2011.gada, to pārņemot no «Bridgestone». Šī uzņēmuma līgums noslēdzas pēc 2016.gada.

Iepriekš izskanēja informācija, ka F-1 apritē varētu atgriezties «Michelin».

Kā zināms, no 2017.gada F-1 sacensībās atgriezīsies degvielas uzpilde.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu