Rosbergs triumfē Monako «Grand Prix» izcīņā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Uzvaru svētdien notikušajā Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sestā posma - Monako «Grand Prix» - sacensībās izcīnīja «Mercedes» vācu pilots Niko Rosbergs.

Sacensību pirmajā līkumā pirmo triju starta vietu izcīnītās pozīcijas neizmainījās, bet «Red Bull» krievu autosportists Daņila Kvjats apdzina savu komandas biedru austrālieti Danielu Rikjardo un ieņēma ceturto vietu. Tikmēr kārtējo neveiksmi šajā sezonā piedzīvoja spānis Fernando Alonso («McLaren Honda»), kurš pirmajā līkumā sadūrās ar «Force India» pilotu Niko Hilkenbergu, tādejādi saņemdams par to piecu sekunžu sodu.

Kad braucēji bija aizvadījuši pusi no sacensībām jeb 39 apļus, līderu četrinieks palika nemainīgs, bet Rikjardo bija zaudējis pozīciju somam Kimi Reikenenam («Ferrari»), kurš pakāpās uz piekto vietu. Pēc četriem apļiem no sacensībām izstājās Alonso, tādejādi pirmo reizi kopš 2004.gada nepabeigdams Monako «Grand Prix» izcīņu.

Pēc aizvadītiem 49 apļiem sīvākais duelis bija par otro pozīciju, Rosbergam esot priekšā «Ferrari» pilotam Sebastjanam Fetelam vien 1,2 sekundes, taču veikt apdzīšanas manevrus Monako pilsētas ielās vācietim neizdevās.

Kad līdz sacensību beigām bija palikuši 12 apļi, Makss Verstapens no «Toro Rosso» un Romēns Grožāns («Lotus») piedzīvoja sadursmi, kā dēļ nīderlandietis iebrauca apmalē, un trasē bija jādodas drošības mašīnai. Trasē esot drošības mašīnai, Hamiltons devās boksos, atgriezdamies vien trešajā pozīcijā.

Pēc tam, kad drošības mašīna pameta trasi, braucēju pozīcijas neizmainījās, un uzvaru sacensībās izcīnīja Rosbergs, aiz kura finišēja Fetels un Hamiltons. Tikmēr ceturto vietu ieņēma Kvjats, bet pirmo sešinieku noslēdza Rikjardo un Reikenens.

Čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem posmiem līderis ar 126 punktiem ir Hamiltons, viņam ar attiecīgi 116 un 98 punktiem seko komandas biedrs Rosbergs un Fetels. Ceturtajā vietā ar 60 punktiem ir Reikenens, bet piektais ar 42 punktiem ir Valteri Botass no «Williams».

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 19 posmu garumā. Sākotnēji bija plānoti 20 posmi, tomēr jau sezonas gaitā tika atceltas vasarā gaidāmās sacīkstes Vācijā.

Foto: Reuters/ScanPix
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu