Jānis Baumanis debijas sacensībās «Supercar» klasē gūst neatsveramu pieredzi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Rihards Baumanis

Svētdien Lidenhillas (Lydden Hill) trasē Lielbritānijā pēc ceturtā kvalifikācijas brauciena noslēdzās latviešu rallijkrosista Jāņa Baumaņa debijas sacensības pasaules rallijkrosa čempionāta «Supercar» klasē.

Kā zināms, Jānis Baumanis pasaules rallijkrosa čempionāta Lielbritānijas posmā startēja «Team Peugeot-Hansen» komandas jauno talantu attīstības programmas «Hansen Talent Development» ietvaros. Ar atzīstamu sniegumu savu debiju prestižākajā rallijkrosa klasē sportists noslēdza kvalifikācijas braucienu kopvērtējuma 20.vietā.

Aizvadītā nedēļas nogale Jānim Baumanim, kurš paralēli startē Eiropas rallijkrosa čempionātā «Super 1600» klasē, izvērtās visnotaļ raiba. Savā debijas braucienā Jānis finišēja trešais un ierindojās 14.pozīcijā pirmās kvalifikācijas kopvērtējumā. Otrajā kvalifikācijas braucienā pēc ļoti sekmīga starta latviešu sportistu no sacensībām izsita labi zināmais amerikāņu sportists Taners Fausts. Rezultātā - 25.vieta kopvērtējumā pirms atlikušajiem diviem kvalifikācijas iebaucieniem.

Lai arī laika apstākļi Lidenhillas trasē bija patīkami vasarīgi, notikumi nerisinājās, kā varētu vēlēties. Proti, trešajā braucienā Jānim un viņa sāncenšiem uz starta bija jāstājas tūlīt pēc trases laistīšanas, kas ievērojami pasliktināja rezultātu - par apmēram sešām sekundēm, ja salīdzina ar sestdien aizvadīto pirmo kvalifikācijas braucienu.

Foto: Rihards Baumanis

«No rīta brīvajos treniņbraucienos mums bija salīdzinoši labs apļa laiks, bet nepaveicās, ka pirms trešās kvalifikācijas, tieši pirms mūsu brauciena nolaistīja trasi. Bija ļoti, ļoti slidens, bet braucām ar labiem rezultātiem. No nākamajiem braucējiem tikai viens bija ātrāks. Tomēr tiem, kas brauca pēdējie, zaudējām apmēram astoņas sekundes. Divas sekundes aplī ir ļoti daudz,» notikumus trešajā kvalifikācijā komentē Jānis Baumanis.

Ceturtajā un noslēdzošajā kvalifikācijas braucienā Jānis atkal palika otrais, atzīstot vien pieredzējušā rallista Manfrēda Štola pārākumu.

«Ceturtajā kvalifikācijā sanāca ļoti labs starts, pēc kā uzreiz devos džokera aplī. Braucu, cik ātri vien varēju, taču arī šajā braucienā radiatoram priekšā bija dubļi un motoram ieslēdzās saudzēšanas režīms, lai tas nepārkarstu. Tas nozīmē, ka jaudas bija par kādiem 20 - 30 procentiem mazāk. Nepaveicās ar to,» saka Jānis.

Pusfinālam kvalificēties šoreiz neizdevās, tomēr sportists galvu nav nokāris un ir gatavs labākiem rezultātiem nākamjās «Supercar» sacīkstēs.

«Kopumā esmu apmierināts ar savu sniegumu pirmajās sacensībās, turklāt jāņem vērā, ka es braucu ar iepriekšējās paaudzes mašīnu. Tie, kas tika tālāk pusfinālā, brauc ar pilnīgi jaunām mašīnām, tā ka rezultāts nav slikts,» pēc aizvadītās debijas «Supercar» klasē sacīja Jānis Baumanis.

Šajā sezonā J. Baumanis startēs vēl divos pasaules rallijkrosa čempionāta posmos ar «Supercar» automobili. Nākamā reize būs 21.- 23. augustā Norvēģijā, bet trešā - 2.- 4.oktobrī Turcijā.

Paralēli tam J. Baumanis šogad «Set promotion» komandas sastāvā startē pilnu sezonu FIA rallijkrosa Eiropas čempionāta ieskaitē «Super 1600» klasē, un šobrīd pēc aizvadītajiem diviem posmiem ar 53 iekrātiem punktiem atrodas pārliecinōšā čempionāta vadībā. Tuvākajam sekotājam, francūzim Andrea Dubūram ir par 10 punktiem mazāk, savukārt čeham Ondrejam Smetanam ir vēl par pieciem punktiem mazāk. Ar 37 punktiem čempionāta kopvērtējumā šobrīd seko Kristians Sabo no Ungārijas un Timurs Šigabudinovs no Krievijas.

Foto: Rihards Baumanis
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu