Somu rallista Ketomā iespaidīgā avārija Portugālē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš no YouTube video

Aizvadītajā nedēļas nogalē Portugālē norisinājās pasaules rallija čempionāta piektais posms. Tajā, kā jau ziņots, uzvaru izcīnīja Volkswagen komandas somu pilots Jāri Mati Latvala.

Ja Latvalam un viņa pārstāvētajai Volkswagen vienībai 2015.gada Portugāles rallijs nevarēja izvērsties labvēlīgāks, tad cits somu sportists, Latvijā bieži braukušais Jāri Ketomā ar stūrmani Kaju Lindstrēmu rallija 14. ātrumposmā piedzīvoja visai iespaidīgu avāriju. Tās galvenais cēlonis - neliela kļūme pilota izpildījumā, proti, konkrētajā vietā nepieciešams auto pirms tramplīna iztaisnot, taču Ketomā to nepaguva izdarīt un viņa pilotētā Ford Fiesta jau pirms atraušanās no ceļa bija nomērķēta ceļmalas virzienā.

Kā redzams video, Ketomā rallija mašīna piezemējas visai smagi, turklāt ar kreisās puses priekšējo riteni pret uzbērumu. Ritenis nolūst, bet auto apmet kūleni.

Laimīgā kārtā nedz Ketomā, nedz arī viņa stūrmanis nozīmīgas traumas šajā incidentā neguva. To apliecina arī Ketomā paša filmēts video no ātrās palīdzības mašīnas, kurā viņš tika transportēts uz slimnīcu pārbaužu veikšanai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu