Neraugoties uz neveiksmēm, Alonso saglabā optimismu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Neraugoties uz Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta šīs sezonas neveiksmēm, divkārtējais sacensību uzvarētājs «McLaren» spāņu pilots Fernando Alonso ir optimistiski noskaņots.

Kā zināms, pirms sezonas treniņbraucienos Alonso avarēja un guva smadzeņu satricinājumu, kas viņam liedza piedalīties pirmajā posmā. Otrajā posmā spānis izstājās barošanas bloka problēmu dēļ, bet nākamajos divos ieņēma attiecīgi 12. un 11.pozīciju.

Iepriekšējā posmā, savā mājas trasē Barselonā, Alonso izstājās bremžu problēmu dēļ. Savukārt iepriekšējās nedēļas nogalē notikušajā Monako «Grand Prix» izcīņā viņš pirmajā līkumā sadūrās ar «Force India» pilotu Niko Hilkenbergu, tādējādi saņemdams par to piecu sekunžu sodu.

Ar to spāņa likstas nebeidzās, 43.aplī automašīnas mehānisku problēmu dēļ Alonso no sacensībām izstājās, tādējādi pirmo reizi kopš 2004.gada nepabeigdams Monako «Grand Prix» izcīņu.

«Tas mani neietekmē. Visu trīs šeit pavadīto sesiju laikā ar automašīnām bija kādas problēmas. Cerams, ka varam atrisināt šīs likstas un progresēt. Protams, man tas rūp, bet šī sezona vairs nav īpaši svarīga. Tas, ka finišēšu 14. vai 11.vietā čempionātā, manu dzīvi neizmainīs. Gribu būt pasaules čempions, taču šajā gadā to nav iespējams paveikt. Līdz ar to visus savus spēkus varu koncentrēt nākamajai sezonai,» atklāja Alonso.

Tāpat «McLaren» pilots atzina, ka ir pat labi, ka šosezon ir kādas problēmas, tātad tās netiks atkārtotas nākamgad, kad vienībai būs daudz konkurētspējīgāka automašīna.

«Uzskatu, ka tas ir tests. Ne tā kā ziemas tests, bet pārbaude visa gada garumā. Šī gada laikā mēs maksimāli daudz mācīsimies,» uzsvēra Alonso.

Monako notikušajās sacīkstēs «McLaren» britu pilots Džensons Batons, finišēdams astotajā vietā, izcīnīja vienībai pirmos punktus šajā sezonā.

«Tas mums dod cerību un motivāciju. Tomēr vēl daudz kas darāms,» pirmos komandas izcīnītos punktus komentē spānis.

Čempionāta kopvērtējumā pēc pieciem posmiem līderis ar 126 punktiem ir «Mercedes» britu pilots Lūiss Hamiltons, viņam ar attiecīgi 116 un 98 punktiem seko komandas biedrs Niko Rosbergs un «Ferrari» vācu braucējs Sebastjans Fetels.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 19 posmu garumā. Sākotnēji bija plānoti 20 posmi, tomēr jau sezonas gaitā tika atceltas vasarā gaidāmās sacīkstes Vācijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu