Pārtrūkst Baksa un Stupeļa uzvaru sērija

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens / LETA

Nīderlandes braucējs Etjēns Bakss un latviešu kantētājs Kaspars Stupelis svētdien pārtrauca četru uzvaru sēriju pasaules čempionāta posmos motokrosā blakusvāģiem, tomēr nostiprinājās kopvērtējuma līderpozīcijā.

Čempionāta astotajā posmā, kas risinājās Beļģijā, Bakss un Stupelis sestdien kārtējo reizi uzvarēja savā kvalifikācijas grupā, tomēr svētdien pirmajā sacensību braucienā viņi palika vien ceturtie.

Tomēr otrajā braucienā uzvarēja tieši Bakss un Stupelis, kas posma summā ar 43 punktiem deva otro vietu.

Tikmēr uzvaru posmā ar 47 punktiem svinēja leģendārā Nīderlandes pilota Daniela Vilemsena ekipāža, kas bija labākā pirmajā braucienā.

Vēl latviešu kantētājs Elvijs Mucenieks duetā ar beļģu pilotu Kristofu Santermansu braucienos guva attiecīgi 16. un 13.vietu, kas posma summā ar 15 punktiem deva 14.pozīciju. Savukārt igaunis Kerts Variks, kurš brauc kopā ar latviešu kantētāju Haraldu Kurpnieku, pie punktiem tika vien otrajā braucienā, kad finišēja 18.pozīcijā.

Kā zināms, līdz pat šomēnes Stelpē notikušajām sacensībām Mucenieks brauca kopā ar beļģi Janu Hendriksu, tomēr tad pilots negaidīti pavēstīja par sadarbības pārtraukšanu. Tagad Hendrikss brauc kopā ar pašreizējo pasaules čempionu Benu van den Bogārtu, kura pilots Bens Andriasens ir savainots un šogad vairs sacīkstēs neplāno piedalīties.

Kopvērtējumā Bakss un Stupelis ar 354 punktiem nostiprinājušies pasaules čempionāta kopvērtējuma vadībā, viņiem ar 323 punktiem seko francūža Valentīna Žiro ekipāža, kas šajā posmā palika ceturtajā vietā, bet trešais ar 298 punktiem ir Hendrikss.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā pēc ilgstošas pakaļdzīšanās Bakss un Stupelis pasaules čempionāta kopvērtējumā tomēr piekāpās Andriasena ekipāžai, turklāt latviešu kantētājs par pasaules vicečempionu kļuva trešo gadu pēc kārtas. Savukārt pēc sezonas divi Latvijas kantētāji Mucenieks un Kaspars Liepiņš palīdzēja Beļģijas izlasei triumfēt Eiropas Nāciju kausa sacensībās.

Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā plānoti 15 etapi, turklāt pēc ilgāka pārtraukuma Latvijā notiks divas sacensības, jo vēl viens etaps 9.augustā tiks aizvadīts «Zelta zirga» trasē Ķegumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu