Blušs atkal nepārvar «Formula Drift» seriāla 1/16 finālu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.formulad.com

Divkārtējais Austrumeiropas drifta čempionāta (EEDC) uzvarētājs Kristaps Blušs aizvadītajā nedēļas nogalē ASV nepārvarēja pasaules spēcīgākajā drifta čempionāta «Formula Drift» ceturtā posma 1/16 finālu.

Latvijas autobraucējs sākotnēji kvalifikācijā uzrādīja 18.rezultātu, kas ir viņa labākais rezultāts četrus posmus ilgajā «Formula Drift» karjerā, bet pirmajā izslēgšanas cīņu kārtā piekāpās četrkārtējam Dominikānas Republikas čempionam Džonatanam Kastro.

Līdz ar to trijos no šīs sezonas etapiem Blušs apstājies 1/16 finālā, bet otrajam posmam viņš nespēja kvalificēties izslēgšanas cīņām.

Kopvērtējumā Latvijas braucējs pēc četriem posmiem iekrājis 55 punktus, kas viņam dod 31.vietu 39 dalībnieku konkurencē. Līderpozīciju ar 275 punktiem pārņēmis amerikānis Raiens Tūrks, kuram punktu zaudē lietuvietis Aurims Bakhis.

Nākamais sacensību posms 11. un 12.jūlijā risināsies Fudži trasē Japānā.

Blušs kļuvis par pirmo latviešu drifta braucēju, kurš sacenties ārpus Eiropas.

HGK komandas pilots Blušs 2013.gadā izcīnīja Austrumeiropas drifta vicečempiona titulu, savukārt pagājušajā sezonā tam tika pievienoti Austrumeiropas čempiona un Krievijas vicečempiona tituli. Šīs divas veiksmīgās sezonas ielika pamatu idejai par startēšanu ASV, savukārt pēdējos uzsvarus šai iecerei pielika pagājušā gada «Formula Drift» sezonas noslēguma apmeklēšana.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu