Puodžuks saņēmis speciālo ielūgumu uz «Grand Prix» Daugavpils posmu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Mājiniekus 18.jūlijā Daugavpilī gaidāmajā spīdveja pasaules čempionāta jeb «Grand Prix» posmā pārstāvēs Kjasts Puodžuks, kurš saņēmis speciālo ielūgumu jeb «wild card».

Sacensībās kā rezervisti būs vēl divi citi vietējie sportisti - Andžejs Ļebedevs un 19 gadus vecais Jevgēņijs Kostigovs, vēsta Daugavpils «Lokomotīves» komanda.

Pasaules čempionāta posmi Latvijā sākotnēji norisinājās laikā no 2006. līdz 2009.gadam, kad divas reizes triumfēt izdevās amerikānim Gregam Henkokam. Savukārt pa vienai uzvarai izcīnīja Džeisons Kramps un Lī Adamss. Par pirmo Latvijas braucēju šajās prestižajās sacensībās kļuva Puodžuks, bet pirmajos gados lielāko sasniegumu paveica tobrīd Latviju pārstāvošais krievu sportists Grigorijs Laguta, kurš 2007.gadā spēja Daugavpils posmu noslēgt septītajā vietā.

Sacensības Daugavpilī atgriezās 2013.gadā, kad uzvaru atkal svinēja Henkoks, bet Latviju pārstāvēja tobrīd vien 18 gadus vecais Andžejs Ļebedevs, lieliskā cīņā sasniedzot pusfinālu, tomēr, lai to pārvarētu, viņam pavisam nedaudz pietrūka.

Pērn posmam pirmoreiz bija plānots risināties Rīgā, tomēr laika apstākļu dēļ to atcēla un dienu vēlāk aizvadīja Daugavpilī. Sacensībās otro uzvaru karjerā svinēja polis Kšištofs Kaspšaks, bet sensacionāli piekto vietu izcīnīja Puodžuks, kurš turklāt sākotnēji bija pieteikts kā rezervists, bet pie dalības pamatsacensībās tika, kad pēc ikdienišķajām alkohola pārbaudēm no posma tika izslēgts austrālietis Dārsijs Vords.

Daudz neveiksmīgāk pērn nostartēja Ļebedevs, kurš trijos braucienos bija trešais, bet divus noslēdza pēdējā, ceturtajā vietā, sacensībās samierinoties ar trim punktiem un pēdējo, 16.vietu.

Kā zināms, pagājušajā nedēļas nogalē, beidzot aizvadot pirmās sacensības atjaunotajā Biķernieku mototrekā, Puodžuks guva trešo vietu 2016.gada «Grand Prix» sacensību pretendentu turnīra pusfinālā.

Paredzams, ka nepietiekama finansējuma dēļ nākamajā gadā «Grand Prix» sacensības Latvijā nenotiks.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu