Debijai apvidus sacensībās sagatavots jauns Mitsubishi Outlander PHEV

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mitsubishi

Mitsubishi Motors korporācija (MMC) sagatavojusi Outlander PHEV hibrīdautomobili, kurš startēs Starptautiskās automobiļu federācijas (FIA) pasaules kausa izcīņas rallijreida posmā Baja Portalagre 500. Tas Portugālē norisināsies no 22. oktobra līdz 24. oktobrim.

Šajā rallija posmā Outlander PHEV būs vienīgais pilnpiedziņas apvidus automobilis ar diviem elektromotoriem. MMC, piedaloties rallijā ar šāda veida automobili, iecerējusi popularizēt pilnpiedziņas automobiļu hibrīda sistēmas tehnoloģiju, informēja MML Imports mārketinga speciāliste Dace Krastiņa.

Outlander PHEV sacīkšu automobilis būs apgādāts ar nedaudz modificētu plug-in hibrīdsistēmu un ietilpīgākām baterijām. Tāpat tam ir augstāks klīrenss, paredzamajiem apstākļiem atbilstoša balstiekārta un kārtīgas bezceļu braukšanas riepas. Pastiprināta vērība ir pievērsta arī drošības sistēmām un aizsargiem. Mitsubishi norāda, ka sacensībās gūtā pieredze noderēs arī sērijveida Outlander PHEV ražošanā.

Foto: Mitsubishi

Pie sacīkšu Outlander PHEV stūres sēdīsies pieredzējušais Mitsubishi Motors sportists Hiroshi Masuoka, kurš Dakāras rallijreidā jau ir uzvarējis divas reizes - 2002. un 2003. gadā.

Hiroshi Masuoka norāda: «Outlander PHEV ir saņēmis pozitīvas atsauksmes gan Japānā, gan Eiropā saistībā ar dinamisko, kluso braukšanu, kas iespējama, pateicoties diviem elektromotoriem un visu riteņu piedziņai. Baja Portalagre 500 rallija posmā visiem dalībniekiem praktiski bez apstājas ir jānobrauc 500 km gara trase ar nelieliem 20 minūtes ilgiem servisa pārtraukumiem. Šī trase sastāv no dažāda seguma ceļiem, tai skaitā grants posmiem un ātrgaitas šosejas. Esmu gatavs visai pasaulei nodemonstrēt Outlander PHEV braukšanas sniegumu, motora jaudu, jaunāko pilnpiedziņas un hibrīda sistēmu tehnoloģiju, kā arī baterijas izturību.»

Papildus tam MMC ar sacīkšu Outlander PHEV gatavojas piedalīsies arī FIA Āzijas kausa izcīņas posmā, kas no 8.augusta līdz 14.augustam notiks Taizemē. Šajās sacensībās trase būs 2500 km gara un sastāvēs no kalnu ceļiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu