Jubilejas rallijā «Kurzeme» notiks azartiskas sacensības vairākiem simtiem dalībnieku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lina Arnautova

No 27. līdz 30. augustam Liepājā notiekošais Ātruma festivāls - rallijs «Kurzeme 2015» piedāvās azartiskas sacensības vairākiem simtiem dalībnieku dažādās motoru sporta disciplīnās, un tā centrālais notikums būs rallija «Kurzeme» 50 gadu jubilejas svinības.

«Autorallijs «Kurzeme» pirmo reizi notika tālajā 1965.gadā, un tas ir kļuvis par nozīmīgu Latvijas un visu Baltijas valstu autosporta vēstures sastāvdaļu. Vienlaikus, par ralliju «Kurzeme» katru gadu var sacīt, ka īstā dzīve sākas tikai tagad – katru gadu cīņa par augstāko vietu uz goda pjedestāla sākas no jauna, un katru gadu jaunus izaicinājumus sev atrod arī sacensību rīkotāji. Šīs gada izaicinājums rīkotājiem ir azartisku sacensību sarīkošana vairākiem simtiem dalībnieku un dažādu paaudžu skatītājiem,» stāsta Ātruma festivāla - rallija «Kurzeme 2015» direktors Uldis Hmieļevskis.

Šis gads Ātruma festivālam ir ļoti īpašs, jo aizrit rallija «Kurzeme» 50 gadu jubilejas zīmē. Jau aprīlī pie leģendārā Vecpils ātrumposma tika iestādīts ķiršu dārzs no 50 ķiršiem, savukārt nākamnedēļ, 9.jūlijā, plkst.17 Liepājas muzejā tiks atklāta izstāde «No garāžas līdz uzvarai», kurā varēs iepazīties ar rallija vēsturi pusgadsimta garumā. Izstāde muzejā būs apskatāma līdz 31.augustam.

Pēdējā desmitgadē rallijs «Kurzeme» ir attīstījies par motoru sportam veltītu ātruma festivālu, kas vienuviet ļauj vērot gan dažādas autosporta disciplīnas, sākot no tradicionālā autorallija līdz pat kartinga un standartautomašīnu sacensībām, gan arī izcilākos Ziemeļvalstu motosportistus un ātrumlaivu pilotus.

Šogad festivāla apmeklētājus priecēs Ziemeļeiropas čempionāts ielas motociklu triku braukšanā «Streetbike Freestyle Kurland Stunt 2015» un pirmais Latvijas čempionāts motorolleriem «Scooter Stunt 2015». Savukārt sportistiem sarežģītajā Liepājas tirdzniecības kanālā noritēs Latvijas atklātā čempionāta ūdensmotosportā ātrumlaivām noslēdzošais etaps.

«Ūdensmotosporta vēsture ir ļoti bagāta un sena, un Liepājā pagājušā gadsimta vidū bija pat 12 komandas, kas ar panākumiem piedalījās gan Latvijas, gan visas bijušās Padomju Savienības mēroga sacensībās. Ir liels prieks, ka mums izdevies atrast kopīgu valodu ar rallija rīkotājiem, un kopā veidot Liepājā vērienīgus svētkus motoru sporta līdzjutējiem,» stāsta pasaules čempions ūdensmotosportā ātrumlaivām Mārtiņš Bergholcs («UPB Energy Team»).

Īpaša loma Ātruma festivāla programmā atvēlēta slavenākajam Baltijas valstu ātrumposmam – Vecpilij, kurai līdzās atrodas arī skatītāju iemīļotā Vecpils autokrosa trase. Tieši šeit noritēs rallija ātrumposms un Rallija leģendu cīņa, kurā slaveni rallija braucēji no dažādām valstīm ar vienādām automašīnām cīnīsies par «Grants karaļa» titulu.

Ātruma festivālu svētdienā, 30.augustā, noslēgs Latvijas čempionāts rallija supersprintā un KTSK Vasaras kausa posms.

Augustā jau 12.reizi notiks arī tradicionālais «Bērnu rallijs Kurzeme», kurā par uzvaru cīnīsies paši mazākie satiksmes dalībnieki. Četras atlases kārtas notiks Liepājā, Ventspilī, Saldū un Kuldīgā, savukārt sacensību lielais fināls - Ātruma festivāla laikā 29. augustā, Liepājā.

«Bērnu rallija dalībnieki ir bērni vecumā līdz 14 gadiem. Mūsu sacensību dalībnieki vēl nevar sēsties pie lielo automašīnu stūres, tāpēc mēs piedāvājam savas veiklības un reakcijas iemaņas pārbaudīt, vadot velosipēdu un tam radniecīgus transporta līdzekļus. Šim projektam piemīt arī izglītojoša loma, jo jaunie satiksmes dalībnieki var pārbaudīt savas teorētiskās zināšanas ceļu satiksmes noteikumos,» stāsta «Bērnu rallija Kurzeme» rīkotāju pārstāve Baiba Damberga.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu