FIA gatava pārskatīt bargo sodu par F-1 dzinēja maiņu

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA) ir gatava pārskatīt soda sankcijas, kas tiek piemērotas braucējam, kad viņa Pirmās formulas (F-1) bolīdā tiek nomainīts dzinējs.

F-1 pasaules čempionāta noteikumi paredz, ka sezonas gaitā braucējs drīkst izmantot ne vairāk par pieciem dzinējiem. Ja šis noteikums tiek pārkāpts, pilotam tiek piemērots desmit starta vietu sods.

Tomēr neapmierinātība par pašreizējo soda sistēmu pieauga pēc Austrijas «Grand Prix» izcīņas, kur «Red Bull» un «McLaren» piloti bija spiesti startēt no pēdējām vietām. Šīs abas komandas šosezon saskaras ar pamatīgām dzinēju problēmām.

Lēmums par sodu pārskatīšanu tiks pieņemts nākamnedēļ.

Tāpat FIA lēmusi, ka nu jaunie dzinēju piegādātāji, kuri ienākuši F-1 čempionātā, varēs sezonas laikā izmantot par vienu motoru vairāk. Līdz ar to pie šādas iespējas tikusi «Honda,» kas ar dzinējiem apgādā šosezon vāji startējošo «McLaren».

Ar nākamo sezonu F-1 dzinēji atkal varētu kļūt skaļāki, kā arī bolīdos plānots samazināt dažādu palīglīdzekļu skaitu, kas braucējiem palīdz sacīkšu laikā.

Sagaidāms, ka 2017.gadā F-1 spēkrati būs padarīti ātrāki, kā arī tiks mainīta nedēļas nogales programma, tajā iekļaujot sprinta sacensības, kas aizstās kvalifikāciju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu