Hamiltons izcīna kārtējo uzvaru F-1 kvalifikācijas sacensībās

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Pašreizējais pasaules čempions un šīs sezonas kopvērtējuma līderis Lūiss Hamiltons («Mercedes») no Lielbritānijas sestdien bija labākais arī Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta devītā posma - Lielbritānijas «Grand Prix» - kvalifikācijas sacensībās. Šosezon tas ir brita astotais panākums kvalifikācijas sacensībās.

Hamiltons 5,891 kilometru garo apli veica virenā minūtē un 32,248 sekundēs, par 0,113 sekundēm apsteidzot savu komandas biedru Niko Rosbergu.

Trešo labāko rezultātu uzrādīja pieredzējušais «Williams» brazīliešu pilots Felipe Masa, aiz sevis atstājot somu komandas biedru Valteri Botasu, kamēr pirmo sešinieku noslēdza «Ferrari» braucēji Kimi Reikenens un četrkārtējais pasaules čempions Sebastjans Fetels.

«Šī ir īpaša diena. Tas ir ļoti svarīgi - izcīnīt pirmo starta vietu savās mājas sacīkstēs. Fani ir vienkārši fantastiski. Plakāti, karogi, ziņas sociālajos tīklos, tas viss troksnis,» iepriecināts bija Hamiltons.

Tāpat par trešo starta pozīciju sajūsmu neslēpa arī Masa.

«Šīs ir mūs komandas mājas sacensības, līdz ar to var teikt, ka ir bijusi fantastiska diena «Williams» vienībai. Trešā un ceturtā starta pozīcija mums ar Botasu ir lielisks sasniegums,» teica Masa.

Tikmēr Reikenens bija neapmierināts ar savu starta pozīciju, jo uzskata, ka viņa mērķis nav būt priekšā tikai Fetelam, bet arī pārējiem braucējiem.

Līdz ar Hamiltona panākumu, viņš ir panācis tautieša Deimona Hila 1995. un 1996.gadā sasniegto - 17 pirmās starta rindas pēc kārtas. Par septiņiem panākumiem vairāk ir tikai leģendārajam brazīlietim Airtonam Sennam, kurš gāja bojā 1994.gada Sanmarīno «Grand Prix» izcīņas laikā.

Sacensības gaidāmas svētdien plkst.15 pēc Latvijas laika.

Čempionāta kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem līderis ar 169 punktiem ir Hamiltons, kuram ar attiecīgi 159 un 120 punktiem seko Rosbergs un Fetels.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 19 posmu garumā. Sākotnēji bija plānoti 20 posmi, tomēr jau sezonas gaitā tika atceltas vasarā gaidāmās sacīkstes Vācijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu