Sebastjans Ožjē uzvar Polijas rallijā; igaunis Tanaks - trešais

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen Motorsport

Ar spraigiem notikumiem visu sacensību dienu gaitā svētdien noslēdzās pasaules rallija čempionāta septītais posms - Polijas ralljis. Uzvaru tajā izcīnīja divkārtējais pasaules čempions, francūzis Sebastjans Ožjē, kurš pārstāv Volkswagen komandu.

Vadībā 31 gadu vecais francūzis bija jau kopš piektdienas pēcpusdienas, finišā par 11,9 sekundēm apsteidzot savu komandas biedru Andrēasu Mikelsenu no Norvēģijas.

Ļoti karstos laika apstākļos Polijas ziemeļaustrumos notikušajās sacensībās trešo vietu izcīnīja ar «Ford» braucošais igaunis Ots Tanaks kurš uz goda pjedestāla WRC posmā kāpa vien otro reizi karjerā. Viņš uzvarētājam zaudēja 23 sekundes.

Andreass Mikelsens
Andreass Mikelsens Foto: Volkswagen Motorsport
Ožjē šī bija jau piektā uzvara šosezon un 29.karjerā,

kas viņam ļāvusi nostiprināties pasaules čempionāta kopvērtējuma vadībā.

Kā zināms, pērn daļu no Polijas WRC rallija ātrumposmiem aizvadīja arī Lietuvā, tomēr sliktās ceļu kvalitātes dēļ pusi no tiem nācās atcelt. Šogad sacensības organizēja vienīgi Polija.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc septiņiem posmiem Ožjē ar 161 punktiem atrodas pārliecinošā līderpozīcijā. Viņam ar 83 punktiem seko Mikelsens, bet pie 69 punktiem ticis «Citroen» komandas norvēģu braucējs Madss Estbergs, kurš šoreiz palika vien devītajā vietā.

Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā ir 13 sacīkstes. Noslēdzošais sezonas posms novembra vidū tiks aizvadīts Velsā.

Kā zināms, pēc 2014.gada WRC sezonas savu karjeru noslēdza 2008. un 2009.gada pasaules vicečempions Miko Hirvonens no Somijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu