Žiguļu Kauss Jēkabpils posmā startēs Reinis Nitišs un Jānis Baumanis

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

25. jūlijā 15 kilometru attālumā no Jēkabpils, Salas novada Biržos, 1000 metrus garajā rallijkrosa trasē «Baroni», notiks «Žiguļu Kauss» jeb «VAZ Tuss» sestais posms. «Žiguļu Kauss» sacensības Biržu lidlauka teritorijā norisināsies otro gadu, un dalību tajās jau apstiprinājuši pašmāju ātrākie rallijkrosa braucēji – Reinis Nitišs un Jānis Baumanis.

1000 metrus garā rallijkrosa trase (70% asfalts, 30% grunts) izveidota pērn, kad tajā notika Žiguļu Kauss sacensību septītais posms. Sacensībās piedalījās 41 dalībnieks, un plašāk pārstāvētajā «Standart» klasē uzvaras laurus plūca igaunis Sigmars Tamemagi, kurš tikai par nieka 0,4 sekundēm apsteidza Reiņa Nitiša komandas biedru pasaules rallijkrosa čempionātā, norvēģi Andrēasu Bakerudu. «Pirmā pankūka sanāca tik garšīga, ka piedeguma garšu nejūt!» tā pēc sacensību finiša pērn atzina viens no sacensību rīkotājiem Ainars Vasilis.

«Kad pirms desmit gadiem sarīkojām pirmās Žiguļu sacensības, tas bija hobija pasākums, kura galvenais vadmotīvs bija lieliski pavadīt laiku kopā ar ģimeni, draugiem un paziņām. Īpašs gandarījums, ka, amatieru kustībai augot plašumā un dalībnieku skaitam vairākkārtīgi pārsniedzot pirmajā reizē sanākušos aktīvistus, esam spējuši šīs pamatvērtības nosargāt.

Domāju, ka viens no nosacījumiem mūsu sacensību popularitātei ir tehniskie noteikumi, kas plašāk pārstāvētajā «Standarta» klasē nepieļauj nozīmīgu automašīnas pārbūvi, tādējādi nodrošinot visiem dalībnieku līdzvērtīgu sporta tehniku. Lai uzvarētu, dalībniekiem jābrauc ātri, jāpaļaujas uz sportisko veiksmi, un jācer, ka tehnika izturēs līdz pat sacensību finišam!» tā «Žiguļu Kauss» dibinātāja «Rencēnu Autoklubs» valdes loceklis Uģis Banders.

Foto: Publicitātes foto

«Šogad esam izmainījuši trases konfigurāciju un tajā būs mazāk «salauztu» līkumu, padarot Baronu trases apli ātrāku un dinamiskāku. Domāju, ka esam spēruši nozīmīgu soli uz priekšu, lai padarītu sacensības patīkamākas gan braucējiem, gan skatītājiem.

Šobrīd tiek veikta trases grunts seguma nostiprināšana un tīrīšana, lai maksimāli novērstu sporta automašīnu tehnisko bojājumu rašanos. Tāpat izmēģinām dažādus risinājumus, kas ļautu pēc iespējas vairāk samazināt putekļu apjomu trasē.

Esam paredzējuši arī vairākus uzlabojumus trases infrastruktūrā, lai sacensību vērošana skatītājiem būtu vēl ērtāka – plānota papildu tribīņu izvietošana un plašāks tirdzniecības vietu klāsts. Sacensības ir 25. jūlijā, bet jau šobrīd rokas ir darbu pilnas! Pērn sacensības izdevās godam, bet šogad vēlamies spert soli uz priekšu, un sarīkot tās vēl augstākā līmenī!» enerģiski stāsta autosporta entuziasts, jēkabpilietis Aigars Nitišs.

Dalību apstiprinājuši vairāki zināmi pašmāju un ārvalstu dalībnieki. Sacensībās startēs šī brīža ātrākie latviešu rallijkrosa braucēji Reinis Nitišs (5. vieta pasaules čempionāta «Supercar» klasē) un Jānis Baumanis (Eiropas čempionāta «Super1600» klases līderis). Dalību sacensībās apstiprinājis arī 2000. gada Eiropas čempions autokrosā Uģis Traubergs un viņa brālis, vairākkārtējais Latvijas čempions un Eiropas čempionātu posmu uzvarētājs, Ivo Traubergs. «Žiguļu Kauss» sacīkstēs Biržu trasē startēs daugavpilietis Sergejs Blažēvics un jēkabpilietis Vilnis Buholcs, kuri noteikti iepriecinās klātesošos skatītājus, kuri atceras vecmeistaru panākumus autotrekā un autokrosā.

«Uz sacensībām Jēkabpilī esmu aicinājis vairākus latviešu un ārvalstu sportistus, no kuriem pāris ir izteikuši interesi piedalīties, tomēr viņu sacensību kalendārs vēl tikai top, tamdēļ gala atbildi neviens vēl nav devis. Lai vai kā, arī šogad Biržos startēs arī ārvalstu personības – dalību Žiguļu Kausa posmā apstiprinājis pasaules rallijkrosa čempionāta raidījumu vadītājs Endrū Kolijs (Andrew Coley), kā arī ietekmīgā žurnāla un interneta portāla autosport.com žurnālists Hels Ridžs (Hal Ridge). Esmu pārliecināts, ka drīzumā viņiem pievienosies vēl kāds no uzaicinātajiem viesiem,» optimistiski noskaņots ir Reinis Nitišs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu