Hamiltons uzrāda ātrāko laiku pirmajos Ungārijas GP brīvajos treniņos

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Pašreizējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions un šīs sezonas kopvērtējuma līderis brits Lūiss Hamiltons no «Mercedes» komandas piektdien uzrādīja ātrākos apļa laikus šīs sezonas pasaules čempionāta desmitā posma - Ungārijas «Grand Prix» - pirmajās divās brīvo treniņbraucienu sesijās.

Hamiltons otrajā sesijā labākajā mēģinājumā apli veica minūtē un 23,949 sekundēs. Otro labāko rezultātu uzrādīja krievu braucējs Daniils Kvjats («Red Bull»), kurš apli veica minūtē un 24,3 sekundēs, apsteidzot savu komandas biedru austrālieti Danielu Rikjardo par 0,151 sekundi.

Ceturtais otrajā sesijā bija vācietis Niko Rosbergs («Mercedes»), kuram sekoja soms Kimi Reikenens («Ferrari») un spānis Karloss Sainss («Toro Rosso»).

Otrā sesija vienreiz tika pārtraukta, jo Rikjardo automašīnai bija problēmas ar dzinēju, tādējādi trasē radot lielu dūmu mākoni.

Kā ziņots, pirmajā sesijā Hamiltons labākajā mēģinājumā apli veica vienā minūtē un 25,141 sekundē, kamēr viņam 0,109 sekundes zaudēja komandas biedrs Rosbergs. Tikmēr pirmo trijnieku noslēdza soms Reikenens. Savukārt ceturtais bija austrālietis Rikjardo, kuram sekoja Kvjats un vācietis Sebastjans Fetels («Ferrari»).

Arī pirmā treniņbraucienu sesija tika pārtraukta divas reizes, kad iespaidīgu avāriju piedzīvoja «Force India» braucējs meksikānis Serhio Peress, bet sesijas noslēgumā trases nožogojumā ietriecās Reikenens.

Noslēdzošā - trešā - treniņbraucienu sesija notiks sestdien. Sestdien norisināsies arī kvalifikācijas sacensības, bet sacīkstes būs svētdien.

Čempionāta kopvērtējumā pēc deviņiem posmiem līderis ar 194 punktiem ir Hamiltons, kuram ar attiecīgi 177 un 135 punktiem seko Rosbergs un Fetels. Ceturtais ar 77 punktiem ir soms Valteri Botass no «Williams», pie 76 punktiem ticis Reikenens, bet vēl par diviem punktiem mazāk ir «Williams» braucējam brazīlietim Felipem Masam.

Konstruktoru kausā ļoti pārliecinoša līdere ar 371 punktu ir «Mercedes» komanda, bet «Ferrari» un «Williams» guvušas attiecīgi 211 un 151 punktu.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 19 posmu garumā. Sākotnēji bija plānoti 20 posmi, tomēr jau sezonas gaitā tika atceltas vasarā gaidāmās sacīkstes Vācijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu