Eiropas drifta čempionāts ar 40 000 zirgspēkiem sestdien satricinās Rīgu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Jau šo sestdien, 1. augustā, Biķernieku trasē pulcēsies 60 labākie Eiropas drifteri, tai skaitā neskaitāmi nacionālie un vairāki Eiropas čempioni, lai cīnītos par uzvaru Eiropas spēcīgākā drifta seriāla Drift Allstars trešajā posmā.

Pēdējos divos gados Drift Allstars Rīgas posms spēcīgo dalībnieku, aizrautīgo līdzjutēju un ātrās trases dēļ kļuvis par aizraujošākajām sacensībām visā Eiropas čempionāta kalendārā. Tomēr šā gada sacīkstes Latvijā solās būt vēl grandiozākas, jo startēs vēl līdz šim neredzēti spēcīgs braucēju sastāvs.

Sestdien Biķernieku trasē redzēsim vairāk nekā 60 pilotus no 16 valstīm,

starp kuriem būs ne vien tādi šīs sezonas seriāla līderi kā īrs Džeimss Dīns (2011. un 2014. gada Drift Allstars čempions), austrālietis Lūks Finks (2010. gada Drift Allstars čempions) un mūsu pašu Jānis Eglīte (2013. gada Drift Allstars vicečempions), bet arī tādas spilgtas Eiropas drifta personības kā 2013. gada Drift Allstars čempions, soms Juha Rintanens, kurš pēdējos divus gadus startē ASV Formula Drift seriālā, un 2012. gada Austrumeiropas drifta (EEDC) čempions, ukrainis Dmitrijs Iļjuks.

Iespaidīgo dalībnieku sastāvu papildina pagājušā gada Drift Allstars sudraba un bronzas medaļu ieguvēji, poļu «Budmat Auto» komandu pārstāvošie Pjotrs Viečeks un Dāvids Karkosiks, tāpat Biķerniekos redzēsim 2013. gada Polijas čempionu Bartošu Stolarski, kurš pagājušā gada Rīgas posmā izcīnīja otro vietu, piekāpjoties vien Kristapam Blušam.

Drifteru parādes brauciena maršruts

Protams, latviešu skatītāji bez Eglītes un Bluša varēs just līdzi arī tādiem latviešu drifteriem kā šīs sezonas Austrumeiropas čempionāta līderim Ivo Cīrulim, skatītāju favorītiem brāļiem Ingum un Ingemāram Jēkabsoniem, Latvijas čempionam Ērikam Ulasam, Elvijam Ķezim un Gatim «GATO» Babrim, kurš tieši šonedēļ aizvadīs savās pirmās sacensības pie sava pārbūvētā Nissan 200SX stūres. Uz starta redzēsim 20 labākos Latvijas PRO klases pilotus.

Šīs nedēļas nogales sacensībās redzēsim arī tādus Latvijā zināmus braucējus kā atraktīvo «Failcrew» apvienību pārstāvošo Maksu Tvardovski, Kristapa Bluša «Formula Drift» komandas biedru Sergeju Kabarginu, igauņus Haroldu Valdmu un Henriju Puhmasu un patlaban spēcīgāko lietuviešu braucēju Andrju Vasiļausku.

Iespaidīgs ir ne vien braucēju sastāvs, bet arī to automašīnas, jo to kopējā jauda sasniedz 40 000 zirgspēkus, padarot šīs par vienām no jaudīgākajām, ja ne pat pašām jaudīgākajām drifta sacensībām pasaulē. Viena no jaunākajām un interesantākajām automašīnām, kuru sestdien redzēsim Biķerniekos, pieder norvēģim Joahimam Vārgardam – viņš šosezon sacīkstēs startē ar 2015. gada BMW M4 spēkratu.

Biļetes uz Drift Allstars Rīgas posmu iespējams iegādāties visās Biļešu servisa kasēs un www.bilesuserviss.lv. Biļetes cena iepriekšpārdošanā ir 12 eiro, savukārt sacensību dienā uz vietas tās cena būs 15 eiro. Skatītājiem būs iespēja iegādāties biļetes arī uz dalībnieku parku, to cena – 30 eiro. Bērniem līdz 9 gadu vecumam un invalīdiem ratiņkrēslā ieeja pasākumā bez maksas, bērniem no 10 līdz 16 gadu vecumam un pensionāriem biļetes cena būs 4 eiro.

Piektdienas, 31. jūlija, vakarā Rīgas ielās notiks jau par tradīciju kļuvusī dalībnieku parāde.

Drifta auto kolonna 19:10 dosies ārā no Biķerniekiem un savu galamērķi – Rātslaukumu – sasniegs 20:00. Rātslaukumā automašīnas un braucēji uzturēsies 40 minūtes, kuru laikā visi interesenti varēs gan aplūkot jaudīgos automobiļus, gan arī parunāties ar Eiropas drifta zvaigznēm.

Piektdien, 31. jūlijā, trasē no 13:00 līdz 18:00 Biķerniekos tiks aizvadīti sacensību brīvie treniņi. Sestdien, 1. augustā, sacensību atklāšana noteikta uz 13:00, kvalifikācija sāksies 12:10, savukārt apbalvošana paredzēta ap 19:45.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu