Nedēļas nogalē autokrosa un folkreisa festivāls Vecpilī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Nedēļas nogalē – 1. un 2. augustā – Vecpils autotrasē tiks aizvadīts Latvijas autokrosa čempionāta ceturtais posms, kā arī LAF Folkreisa Vasaras kausa izcīņas ceturtā sacīkste. Sestdien Latvijas čempionāta cīņās var tikt noskaidroti pirmie šā gada valsts čempioni.

Latvijas čempionāta posms Vecpils autotrasē notiks sestdien, 1. augustā. Un, kā stāsta LAF Preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns, sacīkstes finālu fāzi no pl.16:00 tiešraidē demonstrēs arī tiešraides platforma LMT Straume.

LMT Straume

Trīs no seriāla sešām klasēm var sarūpēt pirmos šā gada čempionus. Tā kā Vecpilī tiek aizvadīts ceturtais no pieciem posmiem, līdzšinējie līderi var nodrošināt pietiekamu pārsvaru, lai augusta beigās Smiltenē uz starta stātos droši par savām pozīcijām.

1600 klasē Rūdolfam Bogenam (Cēsis, Mexa/Melatlux Racing Team) pietiek ar finišēšanu priekšā tuvākajiem sekotājiem Andim Kļavam (Lapmežciems, SK EOS) un Raimondam Mūrniekam (Pope), lai priekšlaicīgi kļūtu par čempionu. Bogens šajā kompānijā arī uzskatāms par galveno favorītu Vecpils posmā.

Arī Open klasē līdzīga situācija: ja kopvērtējuma līderis Jānis Borševskis (Mārupe, Autocross.lv Autokrosa komanda) finišē priekšā tuvākajiem sekotājiem Intam Jeršovam (Rīga, Autocros.lv Autokrosa komanda) un Agrim Bredikam (Ozolnieki, SteelTech/Autocross.lv), viss tiek sakārtots jau priekšlaicīgi. Tiesa, vai Borševskis ir vienīgais uzvaras pretendents sestdienas sacīkstei? Gan iepriekšējo divu gadu čempionam Bredikam, gan Jeršovam ir, ko pierādīt.

Vēl viens priekšlaicīgi sasniegts Latvijas čempiona tituls iespējams VAZ Klasika klasē. Ja Arnis Odiņš (Naukšēni, SteelTech/Autocross.lv) finišē priekšā sekotājiem Edijam Zimzam (Valmiera) un komandas biedram Andrim Krieviņam (Rīga, SteelTech/Autocross.lv), ar to pietiks salīdzinoši mierīgam pēdējam posmam Smiltenē.

Krietni dramatiskāka situācija pārējās klasēs. 2000 Super kategorijā līdzīgās pozīcijās atrodas Ainārs Kenigsbergs (Saldus) un Rihards Dainis (Cēsis, Mex/Melatlux Racing Team), taču posmā būs vairāki uzvaras pretendenti, kas var izmainīt arī Latvijas čempionāta kopvērtējuma situāciju.

Arī B600 klasē gaidāms sīvs duelis starp pērno čempioni Beati Klipu (Lielvārde, LMT Autosporta akadēmija) un Kasparu Meņģeli (Tukums). Ja kāds no sekotājiem atradīs veidu, kā abus pieveikt Vecpilī, cīņa par titulu var izvērsties dramatiska.

Arī bērnu Mini bagiju klasē iespējama līdera Kriša Miķeļa Aploka (Jūrmala) kļūšana par čempionu, tomēr, lai tas notiktu, jāsakrīt vairākiem apstākļiem, tajā skaitā galvenā konkurenta lietuvieša Normanta Lepša izstāšanās.

Svētdien Vecpils autotrasē norisināsies LAF Folkreisa Vasaras kausa ceturtais posms, kā arī cīņā dosies autokrosa braucēji LAF Krosa komisijas kausa ietvaros. Folkreisa sezonā kopumā seši posmi, tāpēc nav iespēju kādam nodrošināt kopvērtējuma uzvaru. Turklāt cīņa par panākumiem folkreisā ir dramatiska – pēdējo deviņu sacīkšu laikā uzvarējuši deviņi dažādi sportisti!

LAF Krosa komisijas kausa desmitajā posmā gan iespējams, ka līderis Andis Kļava priekšlaicīgi nodrošina kopvērtējuma uzvaru. Taču arī tam nepieciešama dažādu apstākļu sakrišana.

Vecpils autotrase atrodas Rīgas - Liepājas šosejas 162. kilometrā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu