Eglīte: Tik labu braucēju vidū pat mājas trase nešķiet priekšrocība

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Apzinoties, cik labi braucēji šogad piedalīsies Eiropas spēcīgākā drifta seriāla «Drift Allstars» Rīgas posmā, nevar teikt, ka Biķernieku trasē latviešiem būs kādas priekšrocības, preses konferencē žurnālistiem atklāja Latvijas sportists Jānis Eglīte.

Kā zināms, sestdien Rīgā, Biķernieku trasē, tiks aizvadīts drifta seriāla «Drift Allstars» trešais posms. Gaidāmajās sacensībās uz starta stāsies vairāk nekā 60 dalībnieki no 16 valstīm.

«Lai arī tā būs mājas trase, nejūtu nekādas priekšrocības. Šogad Rīgas sacensībās piedalīsies gandrīz visi labākie Eiropas braucēji,» skaidroja Eglīte. «Nevaru sevi izcelt kā galveno favorītu, tādu šogad ir daudz.»

Šīs sezonas «Drift Allstars» seriāla vicelīderis Eglīte norādīja, ka trases pirmā daļa ir visai ātri izbraucama, savukārt tās beigu daļa ir pilna ar bīstamiem pagriezieniem, kur nevajadzētu braukt pilnā ātrumā.

Šogad organizatori sola, ka «Drift Allstars» Rīgas posmā uz starta izies vēl līdz šim neredzēti spēcīgs braucēju sastāvs. Bez 2013.gada vicečempiona Eglītes šogad dalībnieku vidū būs arī šīs sezonas seriāla līderi īrs Džeimss Dīns (2011. un 2014.gada «Drift Allstars» čempions) un austrālietis Lūks Finks (2010.gada čempions), kā arī 2013.gada «Drift Allstars» čempions soms Juha Rintanens, kurš pēdējos divus gadus startē ASV «Formula Drift» seriālā, un 2012.gada Austrumeiropas drifta čempionāta (EEDC) uzvarētājs ukrainis Dmitrijs Iļjuks.

«Biķernieku trase ir ļoti ātra trase. Iespējams, viena no manām mīļākajām trasēm,» pauda Dīns. «Šogad Rīgā būs vissīvākā konkurence, kāda līdz šim bijusi. Ļoti spēcīgi sportisti.»

Dalībnieku sastāvu papildinājuši arī pagājušā gada «Drift Allstars» sudraba un bronzas medaļu ieguvēji poļi Pjotrs Viečeks un Dāvids Karkosiks, tāpat Biķerniekos varēs redzēt 2013.gada Polijas čempionu Bartošu Stolarski, kurš pagājušā gada Rīgas posmā izcīnīja otro vietu, piekāpjoties vien Kristapam Blušam.

«Dalība Rīgas posmā man vienmēr ir liels izaicinājums. Šeit tiek rīkoti labākie pasākumi, skaistākie šovi un līdzjutēju atbalsts ir fantastisks,» atzina Viečeks. «Gribu parādīt visu labāko un ceru, ka šī nedēļas nogale būs lieliska.»

Kā zināms, iepriekšējā sezonā Rīgā Eglīte netika tālāk par labāko astoņnieka braucienu. Arī sezonas sākums pērn viņam nepadevās veiksmīgs. Toties šosezon Eglīte ar 164 punktiem kopvērtējumā ierindojas otrajā vietā, zaudējot tikai Dīnam, kuram 199 punkti.

No latviešiem bez Eglītes un Bluša, kurš šogad startē arī «Formula Drift» seriālā Ziemeļamerikā, skatītāji varēs just līdzi arī tādiem latviešu drifteriem kā šīs sezonas Austrumeiropas čempionāta līderim Ivo Cīrulim, brāļiem Ingum un Ingemāram Jēkabsoniem, Latvijas čempionam Ērikam Ulasam, Elvijam Ķezim un Gatim Babrim, bet kopā uz starta stāsies 20 labākie Latvijas PRO klases piloti.

Organizatori vēsta, ka braucēju automašīnu kopējā jauda sasniedz 40 000 zirgspēku, padarot šīs par vienām no jaudīgākajām, ja ne pat pašām jaudīgākajām drifta sacensībām pasaulē.

Biļetes uz «Drift Allstars» Rīgas posmu iespējams iegādāties visās «Biļešu servisa» kasēs un internetā. Biļetes cena iepriekšpārdošanā ir 12 eiro, savukārt sacensību dienā uz vietas tās cena būs 15 eiro. Skatītājiem būs iespēja iegādāties biļetes arī uz dalībnieku parku, to cena - 30 eiro. Bērniem līdz deviņu gadu vecumam un invalīdiem ratiņkrēslā ieeja pasākumā bez maksas, bērniem no 10 līdz 16 gadu vecumam un pensionāriem biļetes cena būs četri eiro.

Šodien vakarā Rīgas ielās notiks jau par tradīciju kļuvusī dalībnieku parāde. Drifta autokolonna plkst.19.10 dosies no Biķerniekiem un plkst.20 sasniegs Rātslaukumu, kur uzturēsies 40 minūtes. Šai laikā visi interesenti varēs gan aplūkot jaudīgos automobiļus, gan arī parunāties ar Eiropas drifta zvaigznēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu