Meņģelis priekšlaicīgi kļūst par Eiropas čempionu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Pastars

Latvijas labākais kvadriciklu braucējs Edgars Meņģelis svētdien, uzvarot Igaunijā notikušajā Eiropas čempionāta piektajā posmā, priekšlaicīgi triumfēja arī šīs sezonas ieskaitē, kļūstot par Eiropas čempionu, informēja Latvijas Motosporta federācijas (LaMSF) preses sekretāre Kristīne Ābelniece.

Sezonas līderis Meņģelis savu pārākumu šajā posmā pierādīja jau kvalifikācijas braucienā, kur tika izcīnīta uzvara. Pirmā finālbrauciena sākumā sportists piekāpās konkurentiem, bet devītajā aplī jau stabili turējās vadībā un finišēja pirmajā vietā. Otrajā braucienā Meņģelis izcīnīja otro vietu, tādējādi triumfējot arī visā posmā.

Tikmēr piekto vietu šajā posmā ieņēma cits Latvijas sportists - Kristaps Veinbergs.

Vēl 11.vietā divu braucienu summā ierindojās Kārlis Bole, 15.vietu ieņēma Ralfs Reinfelds, viņam uzreiz sekoja Endijs Bernics, bet attiecīgi 24. un 26. pozīcijā palika Zigmārs Stoļarovs un Ričards Zālīte.

Čempionāta kopvērtējumā Meņģelis ticis pie 217 punktiem, un viņš jau par 67 punktiem apsteidz nīderlandieti Miku van Grinsvenu, kurš šajā posmā pirmajā braucienā izstājās, bet otrajā guva uzvaru.

Nākamais, noslēdzošais Eiropas čempionāta posms kvadracikliem gaidāms jau šīs nedēļas nogalē - 8. un 9. augustā «Zelta zirga» trasē Ķegumā, kur tāpat paralēli norisināsies arī pasaules čempionāta posms blakusvāģiem.

Pērn Meņģelis Eiropas čempionāta kopvērtējumā guva bronzu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu