Ožjē līderis pēc WRC Vācijas rallija pirmās dienas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pašreizējais pasaules čempions un pārliecinošais kopvērtējuma līderis francūzis Sebastjans Ožjē no «Volkswagen» komandas piektdien izvirzījās vadībā pēc pasaules autorallija čempionāta (WRC) devītā posma, kas risinājās Vācijā, pirmās pilnās sacensību dienas.

Francūzis bija ātrākais septiņos no astoņiem ātrumposmiem un par 9,5 sekundēm apsteidza vēl vienu «Volkswagen» braucēju Jari Mati Latvalu no Somijas.

Savukārt trešais 34,9 sekundes aiz Ožjē bija arī «Volkswagen» pilots Andrēass Mikelsens no Norvēģijas, kamēr septīto pozīciju ieņēma «Ford» komandā braucošais igaunis Ots Tenaks, kurš septītajā posmā vien otro reizi karjerā kāpa uz goda pjedestāla kādā no WRC posmiem.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc astoņiem posmiem Ožjē ar 182 punktiem saglabā pārliecinošu līderpozīciju, bet otro vietu ar 93 punktiem ieņem Latvala, kurš par deviņiem punktiem apsteidz «Citroen» norvēģu braucēju Madsu Estbergu.

Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā ir 13 sacīkstes. Noslēdzošais sezonas posms novembra vidū tiks aizvadīts Velsā.

Kā zināms, pēc 2014.gada WRC sezonas savu karjeru noslēdza 2008. un 2009.gada pasaules vicečempions Miko Hirvonens no Somijas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu