Beļģijas fermeri draudējuši bloķēt F-1 posmu SPA trasē

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Beļģijas lauksaimnieki iepriekš draudēja pārtraukt aizvadītās nedēļas nogalē notikušās Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta 11.posma - Beļģijas «Grand Prix» - sacensības, bloķējot ceļu ar savām kravas automašīnām, ziņo portāls «championat.com».

Ar savu rīcību Beļģijas fermeri vēlējās protestēt pret neadekvātām piena cenām. Tiesa, pateicoties sacensību seriāla vadītājam Bērnijam Eklstounam, lauksaimnieku protesta akcija tā arī nenotika.

Kā zināms, šīs sezonas 11.posms tika aizvadīts jau pagājušās nedēļas nogalē, bet tajā drošu uzvaru izcīnīja pašreizējais pasaules čempions un šīs sezonas kopvērtējuma līderis brits Lūiss Hamiltons no «Mercedes» komandas.

«Problēma ar lauksaimniekiem tika novērsta, kad Eklstouns pats personīgi aprunājās ar fermeriem, sēžot pie viena galda un dzerot viņu ražoto pienu,» norādīja Beļģijas posma sacensību organizators Andrē Maē.

Līdz ar uzvaru šajā posmā Hamiltonam izdevies izcīnīt jau sesto uzvaru šosezon, bet Beļģijā viņš uzvarēja pirmo reizi kopš 2010.gada, kad vēl pārstāvēja «McLaren» komandu.

Čempionāta kopvērtējumā pēc desmit posmiem līderis ar 227 punktiem joprojām ir Hamiltons, kuram ar attiecīgi 199 un 160 punktiem seko divi vācieši - viņa komandas biedrs Niko Rosbergs un Sebastjans Fetels no «Ferrari». Ceturto vietu ar 82 punktiem dala soms Kimi Reikenens («Ferrari») un brazīlietis Felipe Masa («Williams»), bet trīs punkti mazāk ir somam Valteri Botasam no «Williams».

Konstruktoru kausā ļoti pārliecinoša līdere ar 426 punktiem ir «Mercedes» komanda, bet «Ferrari» un «Williams» guvušas attiecīgi 242 un 161 punktu.

Šosezon F-1 piloti sacentīsies 19 posmu garumā. Sākotnēji bija plānoti 20 posmi, tomēr jau sezonas gaitā tika atceltas Vācijā paredzētās sacīkstes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu