Sīms Plangi uzvar jubilejas rallijā «Kurzeme»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Mareks Seleņa

Jubilejas rallijā «Kurzeme» uzvaru izcīnījusi Igaunijas ekipāža Sīms Plangi/Mareks Sarapū, kuri sacensību vadībā izvirzījās jau pirmajā ātrumposmā, un ne uz brīdi neatdeva konkurentiem rallija vadību.

Vienlaikus, S.Plangi izvērtās ļoti sīva cīņa ar patlaban ātrāko Latvijas ekipāžu Jāni Vorobjovu/Andri Mālnieku, kuri uzvarēja četros no 12 ātrumposmiem, turklāt abās rallija dienās demonstrēja ļoti stabilu sniegumu, un finišā no uzvarētājiem atpalika vien 11,34 sekundes.

«Sacensību pirmajā dienā iekrājām labu pārsvaru, ko rallija turpinājumā izdevās noturēt. Protams, braucām ļoti ātri, un vēlos pateikties Jānim Vorobjovam par skaisto cīņu abās rallija dienās,» pēc finiša sacīja S.Plangi.

S.Plangi uzvarēja sešos ātrumposmos, savukārt divos pēdējos ātrumposmos uzvarēja viņa pārstāvētās ASRT komandas vadītājs Mārcis Ķenavs ar stūrmani Gati Cimdiņu, kuri sacensību pirmo dienu nepabeidza, jo trešajā ātrumposmā avarēja. Naktī automašīna tika salabota, un M.Ķenavs spēja priecēt līdzjutējus ar ļoti ātru un atraktīvu braukšanu.

3.vietu rallija kopvērtējumā un 1.vietu LRC1 klasē izcīnīja Jānis Berķis/Edgars Čeporjus, kuri no uzvarētāja atpalika 51,52 sekundes. Jāatzīmē, ka S. Plangi un J. Vorobjovs startēja LRC2 ieskaitē.

LRC1 ieskaitē 2. un 3.vietā ierindojās attiecīgi Guntis Lielkājis/Vilnis Miķelsons un Staņislavs Travņikovs/Aleksejs Bašmakovs, savukārt uz LRC2 klases goda pjedestāla trešā augstākā pakāpiena kāpa Mārtiņš Svilis/Ivo Pūķis, kuri rallija trasēs atgriezās pēc pusgadu ilga pārtraukuma.

LRC3 klasē, kur sportisti startē ar priekšējās piedziņas automašīnām, uzvarēja ar Latvijas karogu startējošais krievu sportists Nikolajs Grjazins, kuram visā rallija garumā bija ārkārtīgi sīva spēkošanās ar šī rallija jaunāko dalībnieku – talantīgo somu braucēju Kalli Rovanperu. Pēc rallija pirmās dienas vadībā bija K. Rovanpera, taču otrās dienas pirmajā ātrumposmā N.Grjazinam savu konkurentu izdevās apsteigt un uzvarēt sešos no septiņiem sestdien notikušajiem ātrumposmiem.

Finišā K. Rovanperam gan tikai 3.vieta, jo sacensību noslēgumā viņam garām aizsteidzās arī Emīls Blūms – abus sportistus rallija noslēgumā šķīra mazāk par septiņām sekundēm.

Īsi pirms rallija vienpadsmitā ātrumposma finiša smagu avāriju piedzīvoja Ukrainas ekipāža Jurijs Kočmars/Sergijs Kovals, un sportisti tika nogādāti slimnīcā. Braucēju veselības stāvoklis ir stabils un viņi atrodas mediķu uzraudzībā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu