Francūzis Fevrē kronēts par jauno MXGP pasaules čempionu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/LETA

Francijas motokrosa braucējs Romāns Fevrē svētdien kļuva par jauno prestižākās pasaules čempionāta klases MXGP sezonas kopvērtējuma uzvarētāju. Tas 23 gadus vecajam sportistam ir pirmais pasaules čempiona tituls MXGP klasē.

Šīs sezonas uzvarētāja godu Fevrē nodrošināja svētdien sezonas 16.posmā Nīderlandes trasē Asenē, divu braucienu summā izcīnot otro vietu un nodrošinot sev pasaules čempiona godu.

Tikmēr par posma uzvarētāju kļuva Lielbritānijas motokrosists Šons Simpsons.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā divus posmus līdz sezonas beigām Fevrē iekrājis 638 punktus un vairs nav aizsniedzams konkurentiem, kamēr otrais ar 536 punktiem ir viņa tautietis Gotjē Polēns, kurš šajā posmā bija ceturtais. Savukārt no Latvijas sportistiem Dāvis Ivanovs ar 11 punktiem atrodams 44.pozīcijā.

Pasaules čempionātā šosezon plānoti 18 etapi.

Jau vēstīts, ka pirms tam MX2 klasē šajā posmā sestais bija latvietis Pauls Jonass, kas gan viņam lika zaudēt līdera godu pasaules čempionāta kopvērtējumā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu