Ožjē gandrīz apmet kūleni Austrālijas rallija pirmajos metros

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nervus kutinošus mirkļus Austrālijas rallija šeikdauna jeb testa ātrumposma pirmajos metros ceturtdien piedzīvoja francūzis Sebastjans Ožjē.

Divkārtējais pasaules čempions, kurš pārstāv Volkswagen rūpnīcas komandu un patlaban ir arī šā gada čempionāta kopvērtējuma līderis, šeikdauna pirmajā līkumā pārrēķinājās un iebrauca pārāk dziļi iekšmalā. Tā rezultātā Ožjē pilotētais Polo WRC uzbrauca ceļmalas pauguram un pacēlās uz diviem riteņiem.

Auto nebija tālu no apgāšanās, tomēr francūzis strauji reaģēja un auto kūleni tā arī neapmeta. Jāpiebilst, ka kaskadieru cienīgo triku Ožjē izpildīja pirmajā testa ātrumposma braucienā, bet treniņu sesiju sportists noslēdza pēc ceturtā brauciena ar uzrādītu absolūti labāko laiku, raksta WRC.com.

«Tas bija kā kaskadieru triks ar braukšanu uz diviem riteņiem,» pēcāk jokoja Ožjē. «Tas bija lēzens pagrieziens par 180 grādiem, un es patiesībā biju nedaudz par lēnu, jo pārāk agri sabremzējos. Rezultātā biju pārāk tuvu iekšmalai un tā pacēla auto uz diviem riteņiem. Laimīgā kārtā man iedarbojās reflekss pagriezt stūri pretējā virzienā, lai noliktu auto uz riteņiem. Pēc tam apgriezos par 360 grādiem un braucu tālāk,» stāsta Ožjē un piebilst, ka pat kūleņa gadījumā nekādas graujošās sekas uz Austrālijas rallija iznākumu tas neatstātu. «Tas bija lēns līkums, tomēr man vienmēr labāk patīk mašīnu atgriezt perfektā kārtībā.»

Testa ātrumposma noslēguma rezultāti

1.Sebstjans OžjēVolkswagen Polo R2min 49.4sec
2.Andreass MikelsensVolkswagen Polo R2min 50.5sec
3.Jāri Mati LatvalaVolkswagen Polo R2min 51.0sec
4.Kriss MīksDS 32min 51.5sec
5.Tjerī NevilsHyundai i202min 51.6sec
6=Danijs SordoHyundai i202min 51.9sec
6=Ots TanaksFord Fiesta RS2min 51.9sec

Jāteicf, ka čempionāta kopvērtējumā Ožjē atrāviens no tuvākā sekotāja ir pietiekams, lai jau Austrālijā nodrošinātu sev trešo pasaules čempiona titulu. Pēc Austrālijas rallija atlikuši vien trīs posmi - Francijā, Spānijā un Velsā -, bet Ožjē ir iekrājis jau 207 punktus, kamēr tuvākajam sekotājam Jāri Mati Latvalam tikai 114.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu