Latvala - līderis pēc Austrālijas rallija pirmās dienas

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Volkswagen Motorsport

«Volkswagen» braucējs Jāri Mati Latvala no Somijas piektdien izvirzījās vadībā pēc pasaules autorallija čempionāta (WRC) desmitā posma, kas risinājās Austrālijā, pirmās sacensību dienas.

Pēc piektdienas pirmajiem ātrumposmiem Latvala atradās tikai piektajā pozīcijā, bet otrās dienas daļas pirmajos trijos posmos viņš spēja pakāpties līdz otrajai pozīcijai. Savukārt dienas pēdējā, astotajā, posmā, valdot miglai, Latvala atspēlēja vēl 6,5 sekundes «Citroen» pilotam Krisam Mīkam no Lielbritānijas un tagad apsteidz viņu par divām sekundēm.

Savukārt trešais ir pašreizējais pasaules čempions un pārliecinošais kopvērtējuma līderis francūzis Sebastjans Ožjē, kurš savam komandas biedram Latvalam zaudē 4,7 sekundes.

Rallijs turpināsies līdz svētdienai. Latvalam šajā posmā jāizcīna par desmit punktiem vairāk nekā Ožjē, lai neļautu francūzim trešo reizi karjerā nodrošināt pasaules čempiona titulu.

Foto: Volkswagen Motorsport

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc deviņiem posmiem Ožjē ar 207 punktiem atrodas pārliecinošā līderpozīcijā. Otro vietu ar 114 punktiem ieņem Latvala, kurš par 16 punktiem apsteidz vēl vienu «Volkswagen» braucēju Andreasu Mikelsenu no Norvēģijas.

Šajā sezonā pasaules čempionāta kalendārā ir 13 sacīkstes. Noslēdzošais sezonas posms novembra vidū tiks aizvadīts Velsā.

Kā zināms, pēc 2014.gada WRC sezonas savu karjeru noslēdza 2008. un 2009. gada pasaules vicečempions Miko Hirvonens no Somijas.

Foto: Volkswagen Motorsport

TOP 10 pēc pirmās dienas

1.J. LATVALA
2.K. MĪKS+2.0 s
3.S. OŽJĒ+4.6 s
4.A. MIKELSENS+12.9 s
5.D. SORDO+15.9 s
6.H. PADONS+25.5 s
7.T. NEVILS+37.2 s
8.O. TANAKS+40.2 s
9.E. EVANSS+2:21.8 min
10.L. BERTELLI+3:37.9 min
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu