Ar Eiropā ātrāko Mitsubishi EVO 9 Ungārijā uzstāda jaunu rekordu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pagājušajā nedēļas nogalē, 13. septembrī, Ungārijā, slavenajā Kiskunlachaza lidlaukā norisinājās Ungārijas dragreisa čempionāts un Eiropas ieskaite, kurā pārliecinoši startēja autosportists no Latvijas, Normunds Lācis.

Pasākums pulcēja rekordlielu dalībnieku skaitu: kopumā gandrīz 200 dalībnieku auto un moto ieskaitē no dažādām Eiropas valstīm. Sacensībās piedalījās ātrākie dalībnieki no Polijas, Vācijas, Čehijas, Ungārijas, Slovākijas, Rumānijas, Serbijas un Austrijas. Kiskunlachaza lidlaukā sagatavotā dragreisa taisne vienmēr bijusi slavena ar lielisko trases segumu, jo 400 m garumā tā klāta ar speciālo līmi, kas nodrošina riepām labāku saķeri, un daudzi dalībnieki arvien labo fiksētos ātruma rekordus.

Foto: Publicitātes foto

Vadošais Latvijas dragreisa čempionāta dalībnieks Normunds Lācis, kurš šogad čempionāta kopvērtējumā ieguvis godpilno 1.vietu, pieņēma organizatoru uzaicinājumu piedalīties sacensībās, jo autosportista mērķis bija viens - labot personīgo ātruma rekordu, kas šobrīd ir 8,46 sekundes, un veiksmīgi nest Latvijas vārdu Eiropā.

Kvalifikācijas braucienos Normunds uzrādīja stabilu sniegumu, tomēr kvalifikācijas laikā tika konstatēts riepas defekts, kas liedza turpināt braucienus. Pateicoties dalībnieku un organizatora atbalstam, īsā laikā tika sarūpētas citas riepas, lai Normunds varētu turpināt sacensības. Pusfinālā Lācis uzstādīja jaunu personīgo ātruma rekordu: 8,27 sekundes ar gala ātrumu 283,47 km/h. Tādējādi Lāča auto godam dēvējams par Eiropā ātrāko EVO 9.

Foto: Publicitātes foto

«Bija gods pirmo reizi uzņemt viesus no Latvijas. Jūtamies pagodināti, ka «Evo Racing Team» komanda atsaucās uz uzaicinājumu un deva iespēju klātienē apskatīt savu Evo. Esam pārliecināti, ka tas ir tikai sākums mūsu sadarbībai, jo gan skatītāju, gan dalībnieku interese par šo automašīnu un dalībnieku bija neaprakstāma,» komentē sacensību organizators Z. Kohari.

Diemžēl braucienā par 2.- 3. vietu N.Lāča auto piemeklēja tehniska kļūme - lieliskās saķeres ar trases segumu un lielās automašīnas jaudas kombinācija radīja spiedienu un tika bojātas kolektora caurules. Līdz ar to zuda automašīnas jauda un Normunds bija spiests piekāpties dalībniekam no Polijas Marcinam Blautham, iegūstot 3.vietu. Dalībnieks no Polijas Gregoržs Staževskis ar savu auto tikmēr uzstādīja jaunu ātruma rekorda latiņu (7,84 sekundes) un guva uzvaru.

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu